Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

О.З.

27. 01. 2023. 11:38 >> 11:33

IBRAHIMOVIĆ - GAŠPARIKOVA

Zajednički raditi na razvoju projekata sa održivim rješenjima

Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) i dalje će biti partner crnogorskoj Vladi, kako bi zajednički radili na razvoju projekata sa održivim rješenjima i dugoročnim efektima,poručila je stalna predstavnica UNDP-a Daniela Gašparikova na sastanku sa potpredsjednikom Vlade Crne Gore za regionalni razvoj i ministrom kapitalnih investicija Ervinom Ibrahimovićem.

"Stalna predstavnica UNDP-a Gašparikova upoznala je ministra sa konkretnim rezultatima projekata koji se realizuju u Pljevljima, naglašavajući podršku UNDP-a unapređenju energetske efikasnosti u domaćinstvima. Istakla je da je u fokusu UNDP-a razvoj lokalne zajednice, podsjećajući da bi projekti sprovedeni u Pljevljima mogli poslužiti kao model koji je primjenjiv i u ostalim lokalnim samoupravama", navodi se u saopštenju Ministarstva kapitalnih investicija.

Kako su kazali, Ibrahimović se osvrnuo na napore i aktivnosti koje Ministarstvo kapitalnih investicija intenzivno sprovodi sa ciljem unapređenja svih oblasti saobraćaja i energetike, uz svakodnevne izazove sa kojima se suočava ovaj resor i temama koje su vrlo često u fokusu pažnje javnosti.

Takođe je prezentovao aktivnosti u dijelu usklađivanja nacionalnog zakonodavstva sa međunarodnim i evropskim regulativama, naročito u oblasti energetike.

"Kada je riječ o projektima iz oblasti energetske efikasnosti, na sastanku je bilo riječi o projektima koji se odnose na energetsku efikasnost u javnim ustanovama ali i u domaćinstvima, imajući u vidu globalne promjene koje se dešavaju u ovoj oblasti, ali i zagađenja u gradovima, naročito na sjeveru Crne Gore", piše u saopštenju.

Iz Ministarstva su kazali da je susret bio prilika da se razgovara i o nekim aktuelnim temama, kao što je situacija sa zagađenjem vazduha u Pljevljima i u tom smislu aktivnostima koje je ministarstvo preduzelo, prije svega u dijelu proglašenja projekta toplifikacije Pljevalja projektom od javnog interesa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније