Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M.

26. 01. 2023. 15:37 >> 16:32
3

FEĐA PAVLOVIĆ

"Dok gledam ovaj cirkus osjećam bijes i razočaranje"

Politički teoretičar Feđa Pavlović reagovao je na najavu Vlade Crne Gore da će opredijeliti sredstva zaa svemirska istraživanja, navodeći da situacija nije smiješna.

"Pretpostavljam da bih mogao da smislim par kvalitetnih fora na račun ove najave, ali iskreno – nemam inspiraciju. Jer meni ovo više nije nimalo smiješno. Zapravo, već neko vrijeme, jedino što osjećam prateći ovaj cirkus je bijes i razočarenje", kazao je Pavlović.

Kako kaže "gomila klovnova javni prostor doživljava kao prostor za demagoško iživljavanje".

"Gomila ciničnih, nedoraslih šićardžija i klovnova bez trunke ideje, bez vizije i principa, bez ikakvog osjećaja odgovornosti prema zemlji i narodu koji im je ustupio mandat. Jedna ohola, dekadentna klasa, koja je poluge vlasti doživjela kao plijen, a javnu sferu kao prostor za demagoško iživljavanje. I sasvim su “relaksirani” – i jedni i drugi i treći i peti – dok nam se država pretvara u disfunkcionalno ruglo, u besudno poprište zavađenih klanova i divljih eksploatatora šljunka, dok nam se društvena tkanina koja nas čini zajednicom pred očima razgrađuje. A od javnosti su napravili taoca, prisiljenog da gleda beskrajnu sekvencu insceniranih bitaka, juriša i okršaja i nemoćnog da išta uradi ne bi li se najzad prekinuo ovaj maltretma", ocijenio je Pavlović.

Dodaje da su možda nakon 30. avgusta očekivanja bila naivna i nerealna, "ali ovo čemu svjedočimo danas zaista je ispod svakog nivoa. Izbori. Što prije".

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније