Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Т.Г.

24. 01. 2023. 18:15 >> 18:12

STANIŠIĆ

"Osnovati fondaciju za djecu od povrata stambenih kredita funkcionera"

Osmijeh, radost i bezbrižnost naše djece jedino je moguće osigurati kroz podršku u kriznim situacijama oboljeloj i siromašnoj djeci i njihovim porodicama, kazao je predsjednik mladih Pokreta za promjene Boban Stanišić. Predložio je da se osnuje Fondacija "Za našu djecu" koja bi se finansirala od povrata stambenih kredita javnih funkcionera.

Stanišić je istakao da bi osnovni cilj Fondacije "Za našu djecu” podrška oboljeloj djeci i njihovim porodicama u liječenju, medicinskom zbrinjavanju i oporavku, promovisanju i unapređenju sistema dječije zdravstvene zaštite u Crnoj Gore.

"Nebrojeno puta se za neko dijete novac skupljao pozivima i slanjem SMS poruka na humanitarne brojeve, treba se zapitati da li je humano očekivati da spas nekog bolesnog djeteta zavisi upravo od toga. Zalažem se da nova Vlada nakon vanrednih parlamentarnih izbora osnuje Fondaciju ‘’Za našu djecu’’ koja bi se finansirala od povrata sredstava iz stambenih kredita koje su dobijali javni funkcioneri u prošlosti", istakao je Stanišić. 

Naveo je da će Demokratski front predložiti "Lex specialis" kojim bi "sve odluke o dodjeli stanova ili stambenih kredita, po netržišnim uslovima bile poništene i svim javnim funkcionerima bi bili ponuđeni aneksi ugovora po kojima bi morali uplatiti tržišnu vrijednost stanova i cjelokupnih iznosa kredita u budžet Fondacije".

"S obzirom da je formiranje ove Fondacije humanitarnog karaktera, javnim funkcionerima koji su dobili stambene kredite po povoljnim uslovima biće omogućeno da dobrovoljno uplate sredstva u budžet Fondacije i na taj način im dozvoliti da učine human gest, u suprotnom država će pokrenuti proces prinudne uplate. Budućnost ne možemo da predvidimo, ali osnivanje ove fondacije bio bi jedan od krupnih koraka ka tome da budućnost imaju sva djeca u Crnoj Gori", naveo je Stanišić.

Istakao je da veruje u samo jednu budućnost i to budućnost u kojoj djeca odrastaju dostojanstveno.

"Osmijeh i radost djece kojoj je potrebna pomoć nemaju cijenu i njihovu vrijednost znaju samo oni koji su pomažući drugima, postali vlasnici mnogo osmijeha", zaključuje Stanišić. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније