Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

М.М. [ Mina ]

16. 01. 2023. 15:48   >>  15:44 2

NIKOLIĆ

"Demokrate prinuđene da mole za koalicije"

Demokratska Crna Gora, koja je nekada pretendovala da bude ozbiljna, građanska i evropska partija, prinuđena je da javno i ponizno moli za koalicije ne bi li preživljavala na političkoj sceni, smatraju u Demokratskoj partiji socijalista (DPS).

Poslanik i generalni sekretar Demokrata Boris Bogdanović pozvao je PES u predizbornu koaliciju, nudeći im da prvi predlože kandidata za predsjednika države ili premijera.

Portparol DPS-a Miloš Nikolić ocijenio je da je Bogdanović, nakon tromjesečnog tihovanja uzrokovanog šokom usljed katastrofalnih izbornih rezultata na lokalnim izborima 23. oktobra, pokazao svu promašenost politike Demokrata koji, kako je rekao, rapidno gube rejting i ostaju bez bilo kakve političke perspektive.

“Stranka koja je nekada pretendovala da bude ozbiljna, građanska i evropska pretvorila se u satelit proruskog Demokratskog fronta koja je prinuđena da javno i ponizno moli za koalicije ne bi li nekako preživljavala na političkoj sceni Crne Gore”, naveo je Nikolić.

On je naveo da jeftine i politikantske poruke, lišene bilo kakve ozbiljne političke sadržine, programa i ideologije, i opravdavanje pomahnitalog fašizma DF-a istrajavanjem na promašenoj politici anti-DPS platforme, samo potvrđuju da Demokrate idu utabanim stazama Socijalističke narodne partije.

“Časno i temeljno, što bi rekao njihov bivši partijski drug Vladimir Joković”, istakao je Nikolić.

Kako je rekao, o kakvoj temeljnosti i principijelnosti se radi najbolje svjedoči činjenica da su Demokrate, upravo sa DPS-om i na inicijativu te partije glasale za rušenje vlada Dritana Abazovića “koji je od lažljivog Iznoguda za njih ponovo postao poželjan i prihvatljiv politički partner”.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније