Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Б.Б.

11. 01. 2023. 15:23   >>  15:19 5

DPS NIKŠIĆ

Traže razrješenje Kovačevića zbog izdaje državnih interesa

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević je odlaskom i istupanjem u Odboru za dijasporu i Srbe u regionu, Skupštine Republike Srbije, ponizio Crnu Goru u njen suverenitet, ocijenili su u Opštinskom odboru DPS, zbog čega su i podnijeli predlog za njegovo razrješenje.


"Kovačević je grubo uvrijedio i ponizio državu Crnu Goru, njen suverenitet i integritet, unizio crnogorske građane, ali i narod kojem pripada, tj. srpski narod u Crnoj Gori, a svojim činjenjima otuđuje ga od Crne Gore i daje mu predznak iseljenika i dijaspore Republike Srbije", ocijenili su u DPS Nikšić.

Kako dodaju, rijetki su oni koji su tako ponizili Crnu Goru, koji tako servilno služe interesima druge države, koji kaljaju ugled države u kojoj su rođeni, žive i nažalost obavljaju značajne funkcije poput predsjednika opština, kao što to čini Marko Kovačević.

"Da nije dostojan funkcije koju obavlja Kovačević je pokazao i u svom javnom reagovanju povodom negodovanja na njegov izdajnički čin, izjednačavajući građane koji su zgroženi njegovim činjenjem javno iznijeli mišljenje, sa onim koji su pucali na dječake na Kosovu. Ovakva monstruozna izjava zaslužuje duboki prezir i gađenje i bez odlaganja smjenu Marka Kovačevića, jer je svojim činjenjem dokazao da mu nije mjesto na funkciji predsjednika Opštine. U skladu sa tim, a zbog nepoštovanja Ustava Crne Gore, povrede suvereniteta i teritorijalnog integriteta, izdaje državnih interesa, urušavanja ugleda države Crne Gore i poniznog i sluganskog odnosa prema institucijama druge države, Evropski tim za Nikšić je Skupštini opštine Nikšić podnio predlog za razrješenje Kovačevića", navode u saopštenju.

Ističu i da odnos odbornika Demokrata i URA-e prema ovoj inicijativi rasvijetliće da li su njihova partijska saopštenja u kojima su kazali da nemaju drugu maticu do Crne Gore bila istinita ili će nastaviti da sjede na dvije stolice.

"Vidjećemo da li će nastojeti da uberu po koji politički bod, ponovo demonstrirajući neprincipijelnost ili će bar sada pokazati da im zaštita interesa države Crne Gore i njenog ugleda i dostojanstva nije posljednja rupa na svirali, te da će se ovog puta i suštinski ograditi od Vučićevog pijuna za realizaciju projekta 'srpskog sveta', koji će u Crnoj Gori, kako to govori izraz koji je ovoj zemlji postao ekvivalent prilogu za vrijeme nikad, biti ostvaren dogodine", navode u saopštenju Klub odbornika Evropski tim za Nikšić.

 

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније