Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.M.Lj. ]

10. 01. 2023. 09:09 >> 09:05

NIKOLIĆ

"Političari da se naviknu da poštuju zakon"

Novinar Predrag Nikolić smatra da su skraćenje mandata Skupštini i izbori očigledno i racionalno rješenje političke krize. On je u emisiji “Dobro jutro Crna Goro“ rekao da bi najbolje bilo da se predsjednički i parlamentarni izbori organizuju zajedno. Od političkih aktera očekuje isto ponašanje kao s kraja prethodne godine i poručuje da je vrijeme da se naviknu da poštuju zakon i rade u interesu građana.

Nikolić je naveo da smjena dvije vlade, to što su građani mogli da vide neodgovornost svih politikih aktera, nastavak politike koju je decenijama promovisao DPS, može da bude dobar nauk građanima kada budu odlučivali za koga će glasati na izborima.

“Otvorilo se i pitanje da prosvjetni i zdravstveni radnici traže povećanje plata. Imali smo zarobljeni sistem koji je služio uglavnom za servisiranje bogatih i političara. Čini se da je tome došao kraj i da oni koji rade i stvaraju, od kojih zavisi ovaj stem traže svoja prava”, kazao je on.

Nikolić je napomenuo da su evropski partneri dali rok do kraja januara da se izglasaju sudije Ustavnog suda.

“Dali su im više dana, što je dobro, kako bi se njihovi dogovori uveli u neke zakonske okvire”, kazao je on.

Kazao da nije optimističan da će doći do dogovora političkih aktera kada je riječ o sastavu nove vlade.

“Čitava prošla godina je prošla u dogovorima koji su bili jalovi i koji su pokazali da su uski partijski interesi jedino što vodi političke elite. Oni su već počeli izbornu kampanju. Ne vjerujem da će doći do dogovora, i da dođe, ne znam koliko bi to značilo građanima. Mislim da je najpoštenije da se sada ide na izbore i da sami političari vide koliko vrijede na političkom tržištu pa da dođu dogovori za neku drugi vladu”, kazao je Nikolić.

Smatra da će prvi dio godine ličiti na kraj prošle.

“Svrsishodnije bi bilo da parlamentarni i predsjednički izbori idu zajedno i da se građani rasterete”, kazao je on i dodao da politički akteri treba da odmjere snage i sa novim partijama na sceni.

Ističe da bi racionalno bilo da se skrati mandat Skupštini i da se ide na izbore.

“Vidjeli smo koliko poštuju zakon, svi su ga kršili kad im je bilo u interesu. Moraju se navići da poštuju zakon”, kazao je on.

Komentarišući odlazak ministara na proslavu Dana Republike Srpske i ograđivanje Vlade od njihovog postupka, kazao je da je neozbinjno da ministri rade što im jee milo i da Vlada mora imati svoj stav.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније