Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

П.Р.

28. 12. 2022. 20:35 >> 20:31

NOVA SRPSKA DEMOKRATIJA

"Pobjednici u Andrijevici ne smiju dozvoliti povratak DPS-a"

Svi pobjednici lokalnih izbora od 2020. (Demokratski front, Socijalistička narodna partija i Demokrate Crne Gore), kada je smijenjena Demokratska partija socijalista (DPS) u Andrijevici, ni po koju cijenu ne smiju dozvoliti povratak na vlast pripadnika bivšeg režima koji su unazadili jednu od najljepših opština na sjeveru Crne Gore.

To je saopšteno na sastanku predsjednika Nove srpske demokratije (NSD) Andrije Mandića sa rukovodstvom i odborničkim klubom Opštinskog odbora NSD Andrijevica u Podgorici.

"Sve buduće odluke naših opštinskih organa biće u funkciji naroda koji je vlastitom voljom izabrao da novu vlast formiraju DF, SNP i Demokratska Crna Gora", istaknuto je u saopštenju.

Na sastanku je odlučeno da će svi odbornici DF-a, na sjutrašnjoj sjednici lokalne skupštine glasati za Predlog odluke o budžetu opštine, kao i za izbor direktora Centra za kulturu i sport.

"Iako nije bilo konsultacija sa Demokratskim frontom oko izrade novog budžeta, niti su usvojeni naši predlozi sa javne rasprave, odbornici našeg političkog saveza će podržati budžet Andrijevice, prevashodno zbog interesa građana ovog grada i njihovih redovnih potreba", dodali su u saopštenju.

Takođe je dogovoreno da će predsjednik NSD u razgovorima sa predsjednikom SNP-a i rukovodstvima opštinskih odbora ovih stranaka u Andrijevici uraditi sve što je u njegovoj moći da dođe do potpisivanja novog koalicionog sporazuma.

"Vjerujemo da će Mandić u razgovoru sa predsjednikom Demokratske Crne Gore (Aleksa Bečić) riješiti i pitanje njihovog odbornika koji, takođe, nije poštovao koalicioni sporazum, već glasao zajedno sa DPS-om za razrešenje potpredsjednika opštine Veselina Raketića, koji je i predsjednik opštinskog odbora NSD. Time bi se otklonili postojeći problemi i regulisala sva pitanja vezana za dalje djelovanje lokalne vlasti, prvenstveno rukovođeni interesom Andrijevčana i budućnošću ove opštine", navode u saopštenju.

Očekuju da se taj novi sporazum zaključi u kratkom roku, a do njegovog potpisivanja klub odbornika neće učestvovati u radu lokalnog parlamenta.

"Iskazujući na taj način protest zbog jednostranih poteza predsjednika opštine koji je svojim odlukama, a uz pomoć odbornika DPS-a i jednog odbornika Demokrata, veoma poremetio funkcionisanje naše vlasti u ovom gradu", zaključili su u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније