Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina/ M.L.B. ]

17. 12. 2022. 08:54 >> 10:24
1

PLjEVALjSKO ODT

Zbog sprečavanja glasanja u Šavniku optužni predlozi protiv sedam osoba

Pljevaljsko Osnovno državno tuzilastvo (ODT) podnijelo je Osnovnom sudu na Žabljaku četiri optužna predloga protiv sedam osoba zbog sprečavanja glasanja tokom lokalnih izbora u Šavniku.

Iz pljevaljskog ODT-a su kazali da su optužni predlozi podnijeti protiv M.V, I.Ć, R.J, V.A i N.J. zbog krivičnog djela povreda prava glasanja i protiv Ž.P. i M.B. zbog krivičnih djela uništavanje dokumenata o glasanju i sprečavanje održavanja glasanja.

“Optuženima M.V, I.Ć. i R.J. se stavlja na teret da su 23. oktobra na biračkom mjestu broj šest “Škola u Dubrovsku”, kao zamjenici članova, odnosno opunomoceni predstavnik podnosioca izborne liste, na protivpravan način spriječili glasača, koji je upisan u birački spisak, da glasa”, kaže se u saopštenju.

Kako se dodaje, optuženim V.A. i N.J. se stavlja na teret da su istog dana na biračkom mjestu broj 20 "Škola u Krnjoj Jeli" na protivpravan način spriječili glasače koji su upisani u birački spisak da glasaju.

Iz ODT-a Pjevlja su kazali da se optuženom Ž.P. stavlja na teret da je dana 20. novembra na biračkom mjestu broj 14 " Kafana Kruševice" uništio neupotrijebljene glasačke listiće i bacio ih na pod i time na protivpravan nacin spriječio održavanje glasanja na tom biračkom mjestu.

Navodi se da se optuženom M.B. stavlja se na teret da je 20. novembra na biračkom mjestu broj jedan "Sala Skupštine Opštine Šavnik", kao zamjenik člana biračkog odbora, silom polomio glasačku kutiju i potom uništio dokumente o glasanju.

"Na taj način M. B. je protivpravno spriječio održavanje glasanja na tom biračkom mjestu", rekli su iz ODT-a Pljevlja.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније