Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

А.М.

16. 12. 2022. 13:06   >>  13:03

REAGOVANjE DF-A

"Obnoviti koaliciju ili održati vanredne lokalne izbore u Andrijevici"

Demokratski front ocijenio je da je jučerašnjom smjenom potpredsjednika opštine Andrijevica Veselina Raketića grubo prekrojena izborna volja Andrijevčana, prekršen koalicioni sporazum i iznevjerena pobjeda od 30. avgusta 2020. godine.

Podsjećamo, Veselin Raketić smijenjen je juče glasovima 15 odbornika DPS-a i jednim glasom Demokrata.

"Za ovaj bestidni akt je glasala Demokratska partija socijalista, koja je izgubila izbore prije dvije godine, u sadejstvu sa odbjeglim odbornikom Demokrata. Ovim činom je uspostavljena nova skupštinska većina koja ne proističe iz izborne volje građana. Zbog toga opravdano tvrdimo da su i određeni činioci iz lokalne vlasti umiješali svoje prste u navedene nemoralne dogovore i nečasne radnje", navodi se u saopštenju.

Dodaju da "izdaja velike narodne pobjede u Andrijevici iz 2020. godine, predstavlja uzurpiranje izborne volje i da je to nedozvoljeno u demokratskim društvima. Neka budu sigurni oni koji su pod stražom bivšeg režima i za njegove potrebe ovo učinili, da im neće proći prevarna zamisao i da to Andrijevčani sigurno neće dozvoliti".

Ocjenjuju da je nedopustivo prekrajanje narodne volje i kako kažu, opravdano rešenje za to je sud građana.

"Zato izlaz iz ove situacije ima dva puta: da se obnovi pobjednička koalicija koja više ne postoji zbog prebjega odbornika Demokrata na stranu DPS-a ili da se, čim prije, održe lokalni izbori u Andrijevici. Ne sumnjamo da će odgovorni za ovaj razbojnički skandal biti adekvatno kažnjeni na tim izborima i zato DF, u ovom trenutku, poziva nekadašnje koalicione partnere da organizujemo nove izbore kako se ovakve stvari više nikada ne bi ponavljale", zaključeno je u reagovanju Demokratskog fronta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније