Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Т.Г.

13. 12. 2022. 12:47 >> 12:52
3

MILAČIĆ

"Procesuirati odgovorne za incident ispred Skupštine"

Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić kazao je da jučerašnji dan poptuno je ogolio prirodu poražene politike DPS-a i njihovih koalicionih partnera. Ocijenio je da u odbrani neodbranjivog, DPS i, kako je naveo, satelitske organizacije napadaju svoje koalicione partnere - poslanike Bošnjačke stranke, pokazujući svoje lice iz devedesetih, a njihovi poslanici otvoreno govore da će odgovornost za sve navedeno preuzeti parlamentarna većina.

"Jučeršnji dan poptuno je ogolio prirodu poražene politike DPS-a i njihovih koalicionih partnera u kojoj njihove pristalice, članovi i simpatizeri kamenicama gađaju Skupštinu Crne Gore, napadaju poslanike koju su predstavnici manjinskih naroda, policiju zasipaju biber spejevima i palicama i napadaju novinare koji izvještavaju o ovim događajima", naveo je Milačić.

Istakao je da "ako je i postojao neko kome nije bilo jasno da je DPS samo zamaskirana ultradesničarska organizacija spremna na sve u odbrani njihovog šefa, Mila Đukanovića, od juče ne postoji".

Istakao je da nema prebacivanja od odgovornosti.

"Nema prebacivanja odgovornosti, Đukanoviću i gospodo iz DPS-a, odgovornost za napad na Skupštinu Crne Gore, za napad na poslanike, napad na policiju i vandalsko ponašanje je vaša i lična, vi ćete, dodatno vi - čiji poslanici su bili na ovom skupu, a ne parlamentarna većina, snositi odgovornost za sve što se bude dešavalo u Crnoj Gori, a što budu izazvale vaše pristalice i vaši članovi i tu odgovornost nećete moći prebaciti nikom", naveo je Milačić. 

Istakao je da je Živković na pres konferenciji koja je održana sinoć "direktno ohrabrio i abolirao vršenje niza krivičnih djela". 

Kada smo već kod odgovornosti, šef poslaničkog kluba DPS-a, Danijel Živković na sinoćnjoj pres konferenciji otvoreno kaže da je ono što se sinoć dešavalo gest revoltiranih građana, na taj način direktno ohrabrujući i abolirajući vršenje niza teških krivičnih djela što se sinoć zapravo dogodilo: napad na službena lica u vršenju službene dužnosti, nepostupanje po naredbi za udaljenje, ugrožavanje bezbjednosti Crne Gore napadom na Skupštinu Crne Gore kao štićeni objekat, pozivanje na otpor...", naveo je Milatović. 

Kazao je da  DPS udara na sve ono što su juče navodno štitili, ne željeći da "postoje institucije ukoliko to nisu vaše institucije".

"A one postoje i postojaće, jer je to Crna Gora za koju smo se prije dvije godine izborili i ova parlamentarna većina će, gospodo vandali, zaštititi sve građane ove zemlje, našu djecu i pripadnike manjinskih naroda, a nadležne institucije će procesuirati i jučerašnje i svaki drugi pokušaj napada na mir, stabilnost i demokratiju Crne Gore",zaključio je Milatović. 

Podsjetimo, juče je u Podgorici održan protest nakon ponovnog usvajanja izmjena Zakona o predsjedniku. 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније