Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Б.Ч.Ј.

09. 12. 2022. 11:10 >> 11:16
1

SINANOVIĆ

Argumentima rješavati otvorena politička pitanja

Demokratska narodna partija (DNP) apelovala je na smirivanje strasti u društvu i pozvala da se dijalogom i argumentima razrješavaju sva otvorena pitanja na političkoj sceni. Ako institucije sistema nemaju snage da obezbijede mir i sigurnost, poručuje da će uvijek naći načina da zaštite sebe i svoje porodice.

"Sramni napad od strane nacionalista na aerodromu Golubovci, kao i lažna dojava o podmetanju bombe u zgradi Višeg suda, sa lažnog mejla, adresiranog na predsjednika Odbora za bezbjednost, poslanika i jednog od lidera Demokratskog fronta, gospodina Milana Kneževića, predstavljaju klasični pokušaj destabilizacije bezbjednosnih prilika u Crnoj Gori", kazao je član Glavnog odbora Demokratske narodne partije Crne Gore Jovan Sinanović.

On u reagovanju navodi da DF ne čudi što su, kako je kazao, napad podržale skoro sve opozicione stranake, "DPS, SD i SDP, kao i ekstremno-nacionalističkih udruženja koja opravdavaju ovaj sramni čin".

"Po onoj narodnoj, kome 'muva na kapu', polako se sami javljaju inspiratori, a vjerovatno i naručioci ove sramno orkestrirane akcije. Očajnički pokušaji nakaradne politike nasilja, koje propagiraju pomenute stranke i udruženja, poslednji su trzaji bivšeg režima. Kao da godine sramnog institucionalnog progona od strane DPS-režima, zatvori i sudski progoni, nijesu bili dovoljni, pa se sad prešlo i na fizičke napade", navodi Sinanović.

Kaže da je sramno da visoki funkcioneri SDP-a, predsjednik opštine Cetinje Nikola Đurašković, i poslanica Draginja Vuksanović, kao i član Izvršnog odbora DPS-a Boris Muratović, umjesto osude napada, staju na stranu nasilnika i provokatora.

Navodi da oni time potvrđuju da podržavaju svaki vid nasilja koji, kako je kazao, ima za cilj progon neistomišljenika.

Ne reaguju, kaže, ni nevladine organizacije, koje se bave ovim temama.

"Izgleda da napad na jednog od lidera srpskog naroda u Crnoj Gori nije predmet njihovog interesovanja. Da se ne radi o Srbinu, vjerovatno bi reagovali. A to potvrđuje da i oni aboliraju ovakve vidove napada na javne ličnosti i predstavnike institucija Crne Gore, koji nijesu na istim talasnim dužinama kao i oni", kazao je član GO DNP Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније