Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Б.Ч.Ј.

07. 12. 2022. 12:20 >> 12:17
2

ADžIĆ-BILČIK

Crna Gora da bude prva naredna članica EU

Crna Gora trebalo bi da bude prva naredna članica Evropske unije, zaključeno je na današnjem sastanku ministra Filipa Adžića i kopredsjedavajućeg Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje za Crnu Goru Vladimira Bilčika.

Sagovornici su izrazili očekivanje da će uskoro doći do deblokade ključnih instutucija, kako bi se što prije postigla društveno-politička stabilnost, koja je preduslov za ostvarivanje dobrih rezultata u pregovaračkom procesu.

Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova, Bilčik je tokom sastanka saopštio da je Crnoj Gori mjesto u EU ali da je na tom putu neophodno sprovesti niz reformi i stvoriti jake i nezavisne  institucije.

On je, kako navode, pohvalio stoprocentnu usklađenost Crne Gore sa spoljnom i bezbjednosnom politikom EU kada je u pitanju Ruska agresija na Ukrajinu.

"Crna Gora je apsolutno i nedvosmisleno posvećena evropskim integracijama", naglasio je ministar Adžić ističući da nema dileme da će vlasti u Crnoj Gori učiniti dodatne napore da iskoriste naredni period za intenziviranje aktivnosti na  putu ka EU.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније