Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

05. 12. 2022. 17:31   >>  17:36

VEŠOVIĆ

"Pozivamo Vukčevića na prestanak opstrukcija i mirnu primopredaju vlasti"

Odbornik Prave Crne Gore u SO Podgorica Stefan Vešović pozvao je predsjednika Opštinske izborne komisije Glavnog grada Veselina Vukčevića na, kako je kazao, prestanak opstrukcija, mirnu primopredaju vlasti i poštovanje poslovnika.

"Skandalozno ponašanje predsjednika Opštinske izborne komisije Glavnog grada nastavilo se u petak. Samovolja i nasilničko vladanje su očigledno odlika Vukčevića, ali i svega onoga što predstavlja - DPS režima", poručio je on.

Scene koje su se mogle vidjeti na poslednjoj sjednici, kako kaže, isključivo mogu da služe na sramotu građana Podgorice.

"Uvođenje vaninstitucionalnog djelovanja u institucije jasan je primjer nemoći i nepoštovanja volje građana. Podgorica je jasno kazala šta misli o ekipi koju predvodi Vuković, a opslužuje Vukčević, stoga im poručujemo da prestanu sa opstrukcijama i na miran način, u skladu sa Zakonom predaju vlast", stoji u saopštenju.

Pozivaju, kako kaže, nadležne institucije da utvrde kako i na koji način bračni par Nedović boravi u kancelarijama Opštinske izborne komisije.

"Obzirom da se nekoliko dana niko iz Glavnog grada nije oglasio da demantuje navode, smatramo da su znali i da znaju za uzurpaciju javnih institucija, u ovom slučaju kancelarija OIK-a. Da li je ovo praksa i u drugim lokalnim institucijama pod kontrolom DPS-a, biće provjereno brzo po preuzimanju lokalne uprave. Pozivamo Vukčevića na prestanak opstrukcija, mirnu primopredaju vlasti i poštovanje poslovnika. A bivšem gradonačelniku Vukoviću da se mane projekata koji ga mogu odvesti na optuženičku klupu, a za koje je mandat uveliko izgubio", poručuje Vešović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније