Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Т.Г.

03. 12. 2022. 18:52 >> 18:50
1

VUKOVIĆ

"Vrijeme za opstrukcije isteklo, kriza riješena"

Očigledno da se kroz djelovanje gospodina Vukčevića, koji je do sada više puta pokazao da je samo klasičan instrument opstrukcije u rukama DPS-a, pokušalo kupiti vrijeme kako bi odlazeće rukovodstvo Glavnog grada stiglo da izbriše sve tragove nedomaćinskog upravljanja, nezakonitih radnji i bahaćenja na račun građanki i građana Podgorice, navodi se u saopštenju funkcionera Demokrata Branka Vukovića.

"Možda je baš funkcioneru DPS-a u odijelu predsjednika OIK-a bilo potrebno još jedno rješavanje stambenog pitanja, pa mu iz tog razloga nije odgovaralo efektuiranje izborne volje građana i formiranje nove lokalne uprave", istakao je Vuković. 

Vuković je istakao da DPS u Podgorici mora konačno prihvatiti činjenicu da je njihova politika poražena. 

""DPS u Podgorici mora konačno prihvatiti činjenicu da je njihova politika poražena i da je nastavljanje neodgovornih opstrukcija put ka najnižem nivou, nivou statističke greške, što su im jasno poručili i građani Podgorice. Vukčević sa druge strane mora konačno shvatiti da je DPS izgubio na izborima i da je politika opstrukcija i nepoštovanja izborne volje postala prošlost", navodi Vuković. 

Ističe da svaki pravni akt koji donese kolegijalno tijelo podliježe provjeri ali je činjenica da potencijalna buduća koalicija ima deset mandata više, čime se ne može dovesti u pitanje njen legitimitet.

"Uvažavajući činjenicu da je opstrukcija riješena na dan održavanja sjednice DIK, zahvaljujući aktivnostima sekretara Izborne komisije Glavnog grada iz Demokrata Vladimira Vujovića, koji je na sjednici IK, ključno opredijelio da se ovaj problem riješi u skladu sa zakonom i drugim podzakonskim aktima, članovi Izborne komisije Glavnog grada proglasili su konačne rezultate izbora u Podgorici. Svaki pravni akt koji donese kolegijalno tijelo podliježe provjeri ali je činjenica da potencijalna buduća koalicija ima deset mandata više, čime se ne može dovesti u pitanje njen legitimitet", navodi Vuković. 

Ističe da kriza koju je izazvao bivši režim je riješena i ovim putem želi da svim građanima Podgorice čestita na novoj vlasti i upravi koja će uskoro biti formirana.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније