Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Б.Б.

30. 11. 2022. 14:17 >> 14:43
2

PZP

"Spajić i Milatović nezakonito isplatili 24.000 eura Duški Nedeljković"

Uprava za inspekcijske poslove je potvrdila tvrdnje Pokreta za promjene da bivši ministri Milojko Spajić i Jakov Milatović nijesu na način propisan odredbama Zakona o državnim službenicima i namještenicima radno angažovali izvjesnu Dušku Nedeljković. U PzP napominju da je Nedeljkovićevoj nezakonito isplaćeno 24.000 eura.

Kako navode u saopštenju, bivši ministri su Nedeljkovićevoj suprotno zakonu isplatili oko 24.000 eura građana Crne Gore za poslove na koje je u njihovim ministarstvima u tom periodu bilo angažovano 10 službenika.

"Takođe u tom periodu ministar Spajić je tvrdio da je to angžovanje u skladu sa zakonom, što se pokazalo da nije istina. Ovim putem ih pozivam da zajedno sa njom vrate novac u državni budžet, kako bi ispravili svoje nezakonite postupke", navode u saopštenju PZP-a.

Napominju da je ovo samo jedna od mnogih nezakonitosti u radu bivšeg ministra Spajića koji je i bio inicijator angažovanja Nedeljkovićeve.

"Treba napomenuti, tajno, ali organizovano zaduženje koje je izvršio kao privatno lice, kao i neustavno privremeno finansiranje, kao nezakonitosti koje su obilježile mandat Spajića.
Ovakvo neodgovorno ponašanje ministra Spajića može poslati poruku svim privrednicima da mogu da sa svojim zaposlenima zaključuje ugovore o djelu i na taj način eksploatišu i unižavaju prava radnika. U narednom periodu ćemo podnijeti prijavu i za vršenje inspekcijskog nadzora ugovora o djelu profesora Radosavljevića koji je tvorac programa Evropa sad, za koji mu je iz državne kase isplaćeno 20.000 eura", naglašavaju u saopštenju koje je potpisao Boban Stanišić,
predsjednik mladih PzP-a.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније