Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

А.М.

28. 11. 2022. 17:11 >> 17:12
1

MUP

"Rezultati agencije Damar potvrda našeg zalaganja da budemo istinski servis"

Ministarstvo unutrašnjih poslova iskazuje zadovoljstvo rezultatima koje je za potrebe Misije OEBS-a u Crnoj Gori, sprovela agencija Damar, a koje, između ostalog, ukazuje da crnogorski građani najviše povjerenja imaju u policiju 41,7 odsto; 61,4 odsto građana uglavnom je zadovoljno efikasnošću policije u zaštiti bezbjednosti građana; 64,9 odsto ispitanika imalo je uglavnom pozitivan stav prema policiji.

"Sa tvrdnjom da policija u Crnoj Gori služi kao servis građana slaže se 55,3 odsto ispitanika, a 46,3 odsto smatra da policija uglavnom sarađuje sa građanima u njihovim sredinama. Rezultati istraživanja potvrda su da građani prepoznaju naše zalaganje da budemo istinski servis i da predano radimo na unapređenju bezbjednosti i sigurnosti svih stanovnika Crne Gore", navodi se u saopštenju MUP-a.

Naglašavaju da činjenica da 72,5 odsto građana smatra da je situacija u Crnoj Gori uglavnom bezbjedna potvrda je napora koje MUP i policija ulažu da se svaki građanin u Crnoj Gori osjeća zaštićeno.

"Ovo je ujedno i podstrek da I dalje radimo još predanije na jačanju kapaciteta kako bi osigurali još veću bezbjednost građana. Ministarstvo unutrašnjih poslova u narednom periodu nastaviće sa aktivnostima na osavremenjavanju, profesionalizaciji i edukaciji policijskih službenika budući da aktuelni bezbjednosni izazovi nameću potrebu za konstantnim ulaganjem u ovaj sistem", zaključeno je u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније