Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

О.З.

25. 11. 2022. 21:40   >>  21:43 7

PISALI PREDSJEDNICI SKUPŠTINE

DPS traži odlaganje glasanja o Ustavnom sudu

Predsjednik kluba poslanika DPS-a Danijel Živković uputio je večeras pismo predsjednici parlamenta Danijeli Đurović u kome traži odlaganje drugog kruga glasanja za sudije Ustavnog suda koje je zakazano za ponedeljak 28. novembar, prenosi RTNK.

Živković u pismu navodi da bi se tako stvorila mogućnost da se dogodi parlamentarni dijalog u cilju što hitnijeg izlaska države iz institucionalne krize.

Podsjećajući da se država nalazi u dubokoj krizi, da je Vlada bez legitimiteta i da su svi akteri dužni da daju doprinos izlasku iz krize DPS je naveo tri uslova: da se odredi tačan datum vanrednih parlamentarnih izbora, da se odustane od neustavnog zakona o predsjedniku i da DPS glasa za jednog sudiju Ustavnog suda.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније