Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

О.З.

11. 11. 2022. 16:25 >> 16:23

RAZGOVARAO SA BEČIĆEM

Fan: Sa Demokratskom Crnom Gorom želimo da gradimo bliske i prijateljske odnose

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić razgovarao je sa novoimenovanim, izvanrednim, opunomoćenim ambasadorom Narodne Republike Kine Fan Kunom u Crnoj Gori.

"Predsjednik Bečić je upoznao ambasadora Fana sa spoljnopolitičkim prioritetitma Demokratske Crne Gore i Programom Demokrata. Istakao je da su rezultati proteklih lokalnih izbora poruka retrogradnim politikama i ekstremističkim narativima da u narednom periodu razmisle o pravcima daljeg političkog djelovanja", saopštile su Demokrate.

Izrazivši zadovoljstvo što će Demokratska Crna Gora vršiti vlast u gotovo 20 od 25 opština u Crnoj Gori, kako se navodi, Bečić je ukazao i na zabrinutost pokušaja opstrukcije proglašenja izbornih rezultata od strane političkih subjekata koji su ostvarili loš izborni rezultat.

Naglasio je da politički subjekti koji su pobijedili u većini opština, a izgubili u Baru, Bijelom Polju i Rožajama nijesu podnosili pritužbe, niti na bilo koji način osporili legitimitet i legalitet sprovedenog izbornog procesa u tim gradovima, "što nije bio manir političkih oponenata kada je u pitanju poštovanje izborne volje u lokalnim samoupravama u kojima su ih građani kaznili na nedavno održanim izborima".

“Demokrate su uvijek poštovale i branile izbornu volju građana, a oni su to prepoznali i nagradili svojim povjerenjem, koje se, u ukupnom rezultatu, mjeri rastom sa 13 na 15%”, istakao je Bečić.

Na sastanku su analizirane aktivnosti aktuelnih projekata u Crnoj Gori u kojima participiraju kineske kompanije, a takođe su razmatrani potencijali Crne Gore i prilike za nove investicije i dodatna ulaganja.

“Crna Gora nastaviće da radi na jačanju evropskog i evroatlantskog puta, kao i na unapređenju tradicionalno dobrih odnosa sa prijateljskim zemljama, a Kina je svakako jedna od njih” , zaključio je predsjednik Demokratske Crne Gore.

Ambasador Narodne Republike Kine Fan Kun je istakao da je predsjednik Bečić za vrijeme predsjedavanja Skupštinom Crne Gore dao ključan doprinos u razvoju bilateralnih odnosa između Crne Gore i Kine, te da kod njih uživa visok rejting i poštovanje, ali i da sa Demokratskom Crnom Gorom žele da grade bliske i prijateljske odnose.

Ambasador je istakao da je Kina iskorijenila siromaštvo u zemlji, da je ekonomski razvoj u jednoj potpuno novoj eri i da svjetskoj ekonomiji daje doprinos preko 16%.

Dodao je, da Crna Gora ima odlične potencijale u oblasti obnovljivih izvora energije, te da je energetika, između ostalih, oblast gdje možemo unapređivati saradnju.

“Prednost tržišta velikog obima donosi ogromne mogućnosti brojnim zemljama širom svijeta, uključujući i Crnu Goru. Kina daje veliku podršku Crnoj Gori tokom pristupanja EU, a miran razvoj Kine nije u suprotnosti sa politikom EU. Stoga, vjerujemo da ćete kao i do sada, svojim političkim djelovanjem dati veliki doprinos u vašem primarnom nastojanju da Crna Gora postane prva naredna članica Evropske unije”, zaključo je ambasador Fan.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније