Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Б.Б.

07. 11. 2022. 12:09 >> 12:08
3

DANILOVIĆ O SJUTRAŠNjEM SKUPU

"Budimo mudri, ne trebaju nam incidenti"

Lider Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović ističe da ma koliko mali ili veliki bio skup koji je najavljen za sjutra, svi koji se sa njih ne slažu, treba da gledaju svoja posla. Organizator, kako je naglasio, i ovog puta nije tu, želi metež i sukob, predstavu za tuđe oči, obračun "proruskih" i "proevropskih" snaga, a idealno je da se dogodi niokočega, samo u cilju da produži rok trajanja.

Kako je naveo ubjedljivim pobjedama od avgusta 2020. do danas ne trebaju nikakvi incidenti.

"Budimo mudri i ni po koju cijenu ne pružajmo ruku spasa ludosti koja se za slamku hvata. Ali nikad ne potcjenjujmo ludost. Zašto Đukanović ćuti o velikom porazu na lokalnim izborima? Odgovor je, da se zaboravi i da se umjesto njega mi zabavimo o čudu. Pokušaj da se od usvajanja Izmjena i dopuna Zakona o predsjedniku napravi 'dan D' i 'opštecrnogorski ustanak' ludost je, ali ne zaboravimo da je u Njegoševom pjevanju ta mogućnost 'biranja ludosti' od strane velikaša kobna, pogubna i rastakajuća. Što je veća ludost to je naša dužnost da budemo oprezniji i mudriji", poručuje Danilović.

Podsjeća da je kad god je bilo teško u Crnoj Gori Đukanović po pravilu bio negdje vani - vraćao se na gotovu štetu i od te "korisne štete" trajao koliko i konzerve iz nekadašnjih robnih rezervi.

"Sakriveni iza grupe građana sa Cetinja DPS funkcioneri pozivaju na sjutrašnji skup u Podgorici. 'Ima nas', 'Niko više nema pravo da ćuti'. Ovi mobilizujući pokliči upućuju da je kucnuo neki odlučujući čas? Svi, međutim, znamo da nije! Svi vidimo da je po srijedi banalna farsa! Zašto onda? Zašto u radni dan? Mitrovdan nije hajdučki sastanak, naprotiv, rastanak je. Opravdanje da ponovo ne bude u Crnoj Gori, pošto 'gurne ugarak' mora biti ubjedljivo, te je posjeta Egiptu idealan izgovor. Šarm El-Šeik se ne preskače. U vrijeme usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti otputovao je na Floridu, u Majami, na doček nove godine", navodi Danilović.

Dakle, kako ističe, za sjutra je motiv vrlo slab, jer ljudima nije jasno šta treba da brane. Potreban je motiv za sljedeći skup. Potreban je incident da se onoj bajatoj konzervi iz robnih rezervi produži rok trajanja.

"Idealno je da se incident dogodi između "ovih" i "onih" pristalica kako bi se zabrinula međunarodna zajednica, ali ako toga nema, ako jedna od strana zakaže, onda je neki sukob sa policijom podjednako dobar? Policija je i onako Dritanova i Adžićeva, Adžić je s Cetinja, a Cetinjani brane Crnu Goru u Podgorici, Dritan radi za Ruse, a Rusi ruše Crnu Goru. Ludost se bira za pravilo - to smo naučili od Njegoša. Naučili smo i da su 'velikaši grdne kukavice'! Vrijeme nas je još naučilo da je Đukanović spreman da bira šta god samo da ostane na vlasti. Đukanoviću nasušno treba svjetska pozornica, jer gledano sa strane ovo sve izgleda kao prirodno raspadanje trodecenijske vlasti za kojom niko ne žali, pod uslovom da niste Tonino Picula ili diplomata-dva iz Slovačke, recimo. Službe bezbjednosti u Crnoj Gori su izbušene spolja, ali i iznutra, a uticaj bivših službenika i 'odanika šefu' je ogroman. Taj uticaj je i dalje i formalan i neformalan, a upravo je taj uticaj jedino što treba da nas zabrine", navodi predsjednik Ujedinjene.

Dodaje da je sjutra Mitrovdan i pozvao da ga građani provedu u svom domu ili na slavi kod prijatelja.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније