Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Б.Ч.Ј.

04. 11. 2022. 10:50 >> 10:53
6

MUSTAFIĆ-RAPIN

Izmjene Zakona o predsjedniku neustavne, Francuska zabrinuta

Predsjednik Odbora za evropske poslove Senata Francuske Žean-Fransoa Rapin i poslanik Bošnjačke stranke Suljo Mustafić zaključili su da usvojene izmjene i dopune Zakona o predsjedniku Crne Gore nijesu u saglasnosti sa Ustavom Crne Gore i dodali da je takva odluka određenih političkih subjekata u Crnoj Gori uzrok zabrinutosti Francuske.

Mustafić i Rapinu su tokom sastanka ocijenili da je Ustav temelj vladavine prava, te da donesena zakonska rješenja moraju biti usklađena sa njim.

"Rapin je kazao da je Evropska komisija konstatovala napredak Crne Gore ka EU, i dodao da pomenute izmjene i dopune Zakona u trenutku blokade Ustavnog suda predstavljaju svojevrsno nazadovanje Crne Gore u procesu integracija", navodi se u saopštenju.

Sagovornici su zaključili i da je u tom kontekstu neophodno jačati napore ka nastavku dijaloga političkih činilaca, te smirivanju tenzija u Crnoj Gori.

"Takođe, sagovornici su konstatovali značaj zajedničke politike kada je riječ o bezbjednosnim izazovima za Evropu, čiji je, kako su naveli, Crna Gora dio, kao članica NATO-a. Mustafić boravi u studijskoj posjeti Parizu, gdje u okviru partnerstva Skupštine Crne Gore sa programom InterPares, kao član Odbora za bezbjednost i odbranu učestvuje na sastancima sa francuskim senatorima, članovima radnih tijela Senata nadležnih za oblasti bezbjednosti i odbrane, kao i stručnjacima za sajber bezbjednost na temu 'Sajber bezbjednost'", navodi se u saopštenju BS-a.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније