Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

0.З.

14. 10. 2022. 18:22 >> 18:22

KRIVOKAPIĆ - KUN

Odnosi Crne Gore i Kine temelje se na uvažavanju i razumijevanju

Ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić razgovarao je sa novoimenovanim ambasadorom Kine u Crnoj Gori Fanom Kunom.

Ministarstvo vanjskih poslova je saopštilo da je iskazana spremnost za nastavak saradnje, jasno zasnovane na principima međusobnog uvažavanja i poštovanja, koja je imala stalnu uzlaznu dinamiku.

"Imajući u vidu da je rat u Ukrajini dodatno zaoštrio sve percepcije na globalnom planu i prouzrokovao porast bezbjednosnih tenzija, ocijenjeno je da je uloga i značaj NR Kine kao članice Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija, posebno važna za očuvanje ukupnog poretka UN", piše u saopštenju.

Kako se navodi, iznijeta je težnja za boljim razumijevanjem u oblastima u kojima sada postoji razlika, te prenijeta važnost našeg statusa kao najnaprednijeg kandidata za članstvo u EU, i u kontekstu ukupne saradnje sa NR Kinom.

"Sagovornici su ocijenili da u bilateralnoj ravni, postoji značajan prostor za saradnju u sektorima, turizma, poljoprivrede, infrastrukture, kreativnih industrija, trgovine, obrazovanja i kulture", dodaje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније