Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

А.М.

12. 10. 2022. 16:52 >> 17:06

REAGOVANjE DEMOKRATA

"Folić smijenjen nezakonito, Hajdinaga dovođen u vezu sa podzemljem"

Nakon što je Upravni odbor Zavoda za zapošljavanje smijenio danas izvršnog direktora Gorana Folića reagovala je Demokratska Crna Gora i saopštila da se nastavlja "najprimitivniji revanšizam prema Demokratama od strane pale i propale 43. Vlade".

"Dok se najistaknutiji funkcioneri Vlade i državni zvaničnici čašćavaju u predizbornom folkloru međusobnim optužbama za kriminal, šverc, špijunažu, prostituciju, ne jenjava niti prestaje revanšizam prema svima koji imaju veze sa Demokratama. Iako se javno predizborno pljuju, svoje kadrove zajednički čuvaju, a Demokrate svakodnevno šikaniraju i eliminišu", tvrde u ovom političkom subjektu.

Oni su ocijenili da je današnja smjena Folića nezakonita .

"Dokaz za to je i današnja nezakonita i neljudska smjena Gorana Folića sa mjesta direktora Zavoda za zapošljavanje Crne Gore. Folić, koji je jednoglasno izabran na javnom konkursu od strane predstavnika različitih institucija i kome je mandat isticao polovinom 2026. godine, smijenjen je tajno danas po nalogu Dritana Abazovića tijesnom većinom dok se nalazio na službenom putu i za njegovu smjenu glasali su isključivo predstavnici 43. pale i propale Vlade Crne Gore, ali ne i predstavnici drugih institucija koje imaju svoje predstavnike u Odboru direktora Zavoda za zapošljavanje", navodi se u saopštenju.

Oni su se osvrnuli i na imenovanje novog direktora ZZZ Gzima Hajdinagu, i ocijenili da se njegovo ime dovodilo u vezu sa kriminalnim miljeom.

"Za razliku od Gorana Folića, čovjeka koji je "čovjek iz naroda" i koji je svoju funkciju obavljao časno i pošteno u korist naroda, na njegovo mjesto je postavljen kontroverzni funkcioner bivšeg režima Gzim Hajdinaga, bivši predsjednik opštine Ulcinj koji se često u javnosti dovodio u tijesnu vezu sa kriminalnim podzemljem. Za vrijeme obavljanja funkcije predsjednika opštine, prema podacima do kojih se vrlo lako može doći, Hajdinaga je sklapao određene ugovore i poslovne dilove sa Naserom Keljmendijem, poznatim balkanskim narko bosom. Podsjećamo da je okviru policijske akcije "Palma", policija podigla krivičnu prijavu protiv Hajdinage i Keljmendija, pod sumnjom da je Hajdinaga zloupotrebom svog službenog položaja pribavio korist investitorima, u periodu od 1. oktobra 2008. do kraja 2010. godine", tvrde Demokrate.

Pozivaju građane da masovno izađu na birališta 23. oktobra.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније