Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Б.Ч.Ј. [ Mina ]

03. 10. 2022. 11:05   >>  13:22 2

BOŠKOVIĆ

DPS će opet inicirati skraćenje mandata Skupštini

Demokratska partija socijalista (DPS) podnijeće novu inicijativu za skraćenje mandata Skupštini, koju će potpisati trećina poslanika, jer je to jedini način za izlazak iz krize, kazao je poslanik te partije Predrag Bošković.

On je, u emisiji Presing na Gradskoj RTV, rekao da će, ukoliko bude hrabrosti, u oktobru biti skraćen mandat parlamentu.

Bošković je naglasio da je institucija Predsjednika trenutno jedina u punom legitimnom kapacitetu u Crnoj Gori.

“To dovoljno govori koliko je predsjedniku Milu Đukanoviću stalo do interesa Crne Gore, a ne do ličnih ili partijskih. Praktično se jedini ponašao u skladu sa Ustavom i zakonom i to će obavljati dok god je na toj funkciji”, dodao je Bošković.

On je ponovio da je jedino pravo rješenje za političku krizu vraćanje mandata građanima i prilika da odluče ko državu može da vodi u naredne četiri godine, prenosi Gradski portal.

Bošković je kazao da je sada odgovornost na parlamentu, koji je odbio da stavi na dnevni red inicijativu Đukanovića za skraćivanja mandata Skupštini.

“DPS će insistirati da se u što kraćem roku skrati mandat i da se ide na izbore”, istakao je Bošković, dodajući da čekaju podgoričke izbore kako bi mogli da donose odluke na nivou države.

Bošković smatra da zbog lokalnih izbora 23. oktobra određene partije ili nemaju hrabrosti ili kalkulišu zbog bojazni od rezultata, ugrožavajući budućnost države zbog uskopartijskih interesa.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније