Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Б.Б. [ Prva TV ]

24. 09. 2022. 16:11 >> 16:13
14

KNEŽEVIĆ

"Uvjereni smo da ćemo uspjeti u namjeri da smijenimo Đukanovića"

Jedan od lidera DF-a Milan Knežević kazao je da su na neustavno djelovanje Mila Đukanovića mogli da odgovore jedino ustavnim mehanizmima, a to je da sa 41 potpisom poslanika zatraže njegovo razrješenje i raspisivanje prijevremnih predsjedničkih izbora. Uvjeren je da će u narednih 15 dana uspjeti u ovoj namjeri, jer su poslanici spremni za to, i jer je to jedini način da se izađe iz institucionalne krize.

Kako je kazao gostujući na TV Prva, to može da uradi predsjednica Skupštine Danijela Đurović, s obzirom da se Đukanović nalazi u posljednjoj godini mandata.

"U ovom trenutku većina od 41 poslanika štiti i Ustav i institucije sistema, jer je Đukanović od jedne protokolarne uloge pokušao da raspisti Skupštinu i da organizuje izbore po njegovim pravilima", kaže Knežević.

Kazao je da Ustavni sud u ovom trenutku ne postoji, jer nema kvorum za odlučivanje, ali i kada su ga imali o određenim aktima se odlučivalo i nakon 10 godina.

"U ovom trenutku sve je jasno, ukoliko dođe do razrješenja Đukanovića predsjednica Skupštine preuzima sve njegove ingerencije i nadležnosti, a to znači da ona odmah treba da raspiše prijevremene predsjedničke izbore, ali i da izabere mandatara Miodraga Lekića. Ne postojanje Ustavnog suda u ovom trenutku je pravna praznina, koja se jedino može tumačiti logički, da je Skupština jedina nadležna da upravlja državom", poručio je Knežević.

Istakao je i da je manevarski prostor Đukanovića sužen, ušao je u posljednju godinu predsjedničkog mandata.

"Umjesto da se drži svojih nadležnosti pokušava da drži snagu DPS-u pred predstojeće lokalne izbore", kaže on.

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније