Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ I. P. ]

22. 09. 2022. 12:26 >> 12:39
6

KRIVOKAPIĆ PORUČIO

Etika da bude ispred svega, sada na sceni igra manipulatora

Bivši premijer Zdravko Krivokapić predstavio je danas s nekadašnjim šefom ANB-a Dejanom Vukšićem Demohrišćanski pokret. Kako je najavljeno, Vukšić će biti predsjednik pokreta, a kažu da će im saveznici na političkoj sceni biti oni koji su do kraja podržavali 42. Vladu Crne Gore.

Krivokapić je na pres konferenciji rekao da je neophodno da etika bude ispred svega, te da se zasniva na iskonskim tradicionim vrijednostima.

Osvrnuo se na današnju situaciju u Crnoj Gori, koja je, kako je rekao, zastiđe svih nas, te da na scenu imamo kolektivnu političku korupciju.

Krivokapić je ponovio da je Vlada koja je formirana nakon one koju je predvodio neustavna, te da ne proizilazi iz slobodne volje građana.

"Prevara nad svim prevarama"

"Sada na sceni imamo ponovo igru manipulatora. To je prevara nad svim prevarama. Potonja će prevara biti veća od prve", rekao je Krivokapić.

Na pitanje je li formiranje pokreta upereno protiv nekoga, Krivokapić je rekao da se nikada nijedan hrišćanin ne bavi drugim, već sobom.

"Ni prethodna vlada nije radila ni protiv koga, već u interesu naroda i pokazala da može da odradi nešto što se mislilo da je nemoguće", istakao je Krivokapić.

Ako bi se, kako je rekao, desilo da se formira nova parlamentarna većina, to je "politička korupcija svih poslanika", smatra Krivokapić.

Ko su prirodni saveznici?

Kazao je da Crnoj Gori žele prospiret, "da bude prvo etička, pa onda ekonomska, ekološka i sa svim drugim atributima".

Svu pažnju će, kako je rekao, usmjeriti na postulat da planska ekonomija bude mjera države.

Prirodni saveznici će im biti oni koji su, kako je rekao, iskreno i do kraja podržavali 42. Vladu Crne Gore.

"Nadamo se da ćemo naći zajednički imenitelj kako bi preporodili Crnu Goru", rekao je Krivokapić.

Vukšić: Za pomirenje Srba i Crnogoraca

Kandidat za predsjednika pokreta Dejan Vukšić rekao je da ga je za angažman motivisalo hrišćansko pomirenje Srba i Crnogoraca.

"Mi bez pomirenja u svakom smislu ne možemo dalje. Vječito smo u odnosu 51 naspram 49, patriote ili izdajnike. Svjedoci smo da u manjku kadra, ako dođe do dodatnog cjepkanja, ne možemo naprijed", rekao je Vukšić.

U svemu najviše trpi, kako je rekao, država Crna Gora. Biće, kaže, protivnici partitokratiji i partijskom zapošljavanju.

Izmjena izbornog zakonodavstva biće, kako je rekao, jedan od njihovih prioriteta. Kaže i da je zagovornik sistema otvorenih lista.

Žali što dio građana i dalje ne vidi šta se događa na političkoj sceni.

 

 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније