Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

А.М.

20. 09. 2022. 16:49 >> 16:45

SAVJET EU

Crna Gora podržala sankcije trojici ruskih poslanika

Crna Gora pridružila se sankcijama koje je Evropska unija uvela protiv tri ruska poslanika. Kako se navodi na sajtu EU, Oni su sankcionisani zbog podrivanja ili ugrožavanja teritorijalnog integriteta, suvereniteta i nezavisnosti Ukrajine.

"Članovi državne Dume Ala Poljakova i Anton Tkačov glasali su za priznanje ruskih punomoćnika u okupiranom Donbasu. Senator Valerij Ponomarjov sankcionisan je zbog podrške ratifikaciji sporazuma o saradnji između Rusije i ruskih zastupnika u Donjecku i Lugansku", navodi se na sajtu.

Na sajtu Savjeta EU navodi se da su zemlje kandidatkinje Sjeverna Makedonija, Crna Gora, Albanija i Ukrajina, potencijalna zemlja kandidatkinja Bosna i Hercegovina te zemlje EFTA-e - Island, Lihtenštajn i Norveška saglasne su s tom odlukom Savjeta.

"Navedene zemlje osiguraće usklađenost svojih nacionalnih politika s tom odlukom. Europska unija prima na znanje da su preuzele tu obvezu i izražava svoje zadovoljstvo", navodi se na sajtu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније