Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ R.B. ]

16. 09. 2022. 12:53   >>  13:14 11

JOKOVIĆ PORUČIO

"Odričemo se funkcija predsjednika Skupštine, premijera..."

Predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) i potpredsjednik Vlade u tehničkom mandatu, Vladimir Joković, saopštio je da njegova partija traži samo ona mjesta koja Demokratski front (DF) i Demokrate zauzimaju. Pozvao je da se nastavi sa pregovorima.

"Pošto smo optuženi da smo vratili na vlast DPS, samo tražimo sljedeće - da zauzmemo ta mjesta koja zauzimaju DF i Demokrate. Sve ono što su politička mjesta i što su (Demokrate i DF) dobili za formiranje vlade. Spremni smo da napravimo i taj kompromis", kazao je Joković.

SNP, kako je on rekao danas u Parlamentu, stavlja na raspolaganje svaku svoju funkciju.

"Ne treba nam predsjednik Skupštine, potpredsjednici, predsjednik Vlade, potpredsjednici, možda nam to i ne pripada, ali se odričemo i ministarstva finansija, poljoprivrede, prosvjete, zdravlja i sporta. Je li dovoljno od SNP-a? Izvolite, sastavite Vladu", poručio je on. 

Pozvao je sve da se "ide dalje u pregovore" i izglasa Ustavni sud i Sudski savjet.

Osvrnuo se i na poziciju SNP-a prilikom formiranja 42. Vlade.

"Neko je imao premijera, neko predsjednika Skupštine, neko dva potpredsjednika Skupštine, neko generalnog sekretara... SNP nije imao apsolutno ništa. Kada je došla Vlada u ćorsokak, SNP je rekao da ne traži ništa, ali da će dati podršku, samo se dogovorite...", kazao je, između ostalog, Joković.

Poručio je da nikada neće pristati da ih napadaju "oni koji smatraju da su ovi pregovori zbog SNP-a zapeli".

"Mislim da je velika šansa propuštena kad nije dozvoljena rekonstrukcija vlade. I poslije svih napada, SNP je ipak smogao snage i sješće da razgovara oko formiranja Vlade."

Joković je ocijenio i da je 43. Vlada za DPS bila "daleko nepovoljnija" od 42.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније