Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ I. P. ]

24. 08. 2022. 19:59 >> 06:57

MILAČIĆ ZA TVCG

Nekome milija tehnička vlada s DPS-om, fotelje nijesu bitnije od građana

Lider Prave Crne Gore Marko Milačić pozvao je sve političke subjekte koji su pobijedili na izborima 30. avgusta 2020. godine da sjednu za pregovarački sto, jer su građani važniji od svega, te da se ekskurzija u konceptu manjinske vlade završi.

On je u emisiji Intervju na Televiziji Crne Gore (TVCG1) kazao da nije pokrenut nikakav dijalog nakon smjene 43. Vlade, jer to odbijaju kolege iz GP URA i SNP-a.

"Ovo je idealna prilika da se vratimo 30. avgustu. Očigledno da je nekome i danas, nakon pada vlade, milija tehnička vlada izglasana sa DPS-om, fotelje u koje su pojedini došli nakon sporazuma sa Milom Đukanovićem, nego stolice za stolom 30. avgusta", rekao je Milačić.

Izbori su, kaže on, uvijek rješenje: "Ali zašto ne bismo napravili još jedan napor zbog građana koji danas govore da se treba vratiti 30. avgustu uprkos svemu".

Nastavlja se koalicija s DPS-om

Na pitanje je li to moguće nakon međusobnih optužni koalicionih partnera, on kaže: "Mislim da je moguće ako to žele GP URA i SNP".

Konstatuje da se nastavlja koalicija s DPS-om, budući "da smo juče imali imenovanje jednog od visokih funkcionera protiv kojeg su pokrenute krivične prijave, a koji je postavljen na čelo Barske plovidbe".

"Govorim o gospodinu Orlandiću, dakle čovjeka iz DPS-a koji je postavljen na tu poziciju. Pakt sa DPS-om se nastavlja, pozivam da se to prekine", rekao je Milačić.

Ako dogovora ne bude, izbori su, kaže, najbolje rješenje.

Izbori uvijek najčistije rješenje

"Oni su uvijek najčistije rješenje i riješiće haos nastao izdajom kad je koncipirana tzv. manjinska vlada, a u suštini vlada DPS-a, SNP-a, GP URA, SDP-a i nekih drugih partija", rekao je Milačić, navodeći da se neki ipak plaše vanrednih izbora.

Govoreći o tome kako do vanrednih izbora kad narednog mjeseca nećemo imati funkcionalan Ustavni sud, Milačić kaže kako smatra da je to bio dio dogovora između DPS-a, SNP-a, GP URA i SDP-a, budući da je, kako je rekao, Abazovićeva partija onesposobila glasanje za Ustavni sud.

"To je očigledno dogovoreno kako bi moglo da se dešava ono što se sada dešava", ocijenio je Milačić.

Kad je riječ o načinu na koji će nastupiti na narednim izborima, Milačić kaže da nemaju problem sa samostalnim izlaskom niti na lokalu, niti na vanrednim parlamentarnim izborima. O svemu će, ipak, kaže on, odlučivati organi partija.

"Imamo dobre odnose s onim strukturama koje su ostale vjerne 30. avgustu", kazao je Milačić.

Građani garant Temeljnog ugovora

Kad je riječ o Temeljnom ugovoru sa SPC-om, njegov garant su građani Crne Gore.

"Prava Crna Gora nije obarala ovu vladu zbog Temeljnog ugovora, već uprkos Temeljnom ugovoru", kazao je Milačić.

Komentarisao je i inicijativu za smjenu predsjednice Skupštine Crne Gore Danijele Đurović, na sjednici 2. septembra: "Nadam se da niko neće povući potpis s te inicijative, s obzirom na konstantno antiustavno, antiproceduralno i antizakonsko djelovanje gđe Đurović".

Prava Crna Gora, kako je rekao, neće povući potpis s te inicijative.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније