Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

O.Z.

20. 08. 2022. 19:19 >> 19:25
2

LIBERALNA PARTIJA

"Od početka se zalažemo za koncentracionu Vladu koja će pripremiti vanredne izbore"

Liberalna partija je saopštila da se gotovo dvije godine eskalacije političke krize zalaže za formiranje koncentracione, tehničke Vlade čiji bi zadatak bio da u roku od nekoliko mjeseci pripremi vanredne parlamentarne izbore. Kako su istakli, na teži način pokazalo se da je to bilo najbolje rješenje i da je Crna Gora izgubila uzalud mnogo vremena.

"Nakon dvije neuspješne Vlade, one ekspertsko-apostolske i ove manjinske, koje su ojadile Crnu Goru, ne preostaje drugo rješenje za izlazak iz političke krize koja traje predugo. Liberali, kao odgovorna, građanska partija koja na prvo mjesto ima interese države i društva, konstruktivno je pokušavala da utiče na takve procese. Vjerovali smo da će manjinska Vlada, nakon apostolske koja je bila najgora u modernoj istoriji države, ipak nastaviti evropskim putem, ali brzo se ispostavilo da su takva obećanja bila samo demagogija, pa smo ponosni što smo bili inicijatori i smjene ove Vlade koja je juče i pala, u najboljem interesu Crne Gore", kazali su iz LP.

Poručuju da očekuju odgovornost od svih političkih subjekata u narednom periodu, naročito imajući u vidu teško stanje u kojem se Crna Gora nalazi, ekonomsku, finansijsku i ukupnu krizu, posebno u kontekstu globalne krize i opasnog uticaja koji može da ima na Crnu Goru.

"Liberali će, kao i do sada, biti konstruktivna snaga u naporima da se Crna Gora vrati na evropski i demokratski put koji je jedina garancija kvaliteta života njenih građana", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније