Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

O.Z.

20. 08. 2022. 01:09   >>  12:11 12

NE ŽELI DA PREGOVARA

Abazović: Čestitam novu koaliciju Bečića i Đukanovića

Mislim da su mnoge stvari jasnije, čestitam novu koaliciju Alekse Bečića i Mila Đukanovića, nadam se da će brzo dogovoriti novi Vladu, kazao je Dritan Abazović u prvoj izjavi nakon što je u parlamentu izglasano nepovjerenje njegovoj Vladi.

"Mi smo spremni da izvršimo primopredaju. Ovo je najinkluzivnija Vlada koja je postojala, nikakav revanšistički odnos nije imali ni prema kome. Volio bi da svaka naredna bude takva", rekao je Abazović na pres konferenciji u Skupštini Crne Gore.

Poručio je da mu je žao što organizovani kriminal i dalje koristi pipke da i dalje uređuje političke odnose.

"Ponosan sam na sve što smo uradili za 100 dana. Bićemo upamćeni kao Vlada koja je najkraće trajala. Učinićemo sve da se Vlada koja se sastavi nakon izbora, povesti Crnu Goru u EU", rekao je Abazović.

Kazao je da URA neće učestvovati u Vladi ako se ona formira prije izbora.

"To je stav i SNP-a kako sam shvatio. Dosta smo sjedjeli za sto, napravili smo dvije Vlade, logično je da neko drugi preuzme inicijativu. Neka Bečić, Đukanović i Šehović naprave novu većinu", naveo je Abazović i dodao da je privilegija biti opozicija "ovakvom DPS-u".

Na pitanje kako će biti novi izbori bez Ustavnog suda, kazao je da je veći problem kako će sad servisirati obaveze prema građanima.

"Ako dođe do neke krize, i oni penzioneri koji treba da prime povećanu penziju i 1. septembra i 1. januara, neka uvijek prvo pogledaju u Bečića i Đukanovića ako se nešto od toga ne bude servisiralo", poručio je Abazović.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније