Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

16. 08. 2022. 22:44 >> 06:42

MARTINOVIĆ POHVALIO TS

Za hrabri rad Novovića i Jovanović niko da ne pripisuje zasluge

Poslanik Demokratske Crne Gore Vladimir Martinović pohvalio je večeras u Skupštini Crne Gore Tužilački savjet (TS) i rad glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića i vršiteljke dužnosti vrhovne državne tužiteljke Maje Jovanović.

Martinović je istakao da su rezultati koje bilježe u posljednje vrijeme isključivo njihova zasluga, a ne zasluga bilo kog političara.

“Ja zaista smatram da ovi ljudim koji su sada u tužilaštvu, rade, po opet kažem mom sudu i ocjeni cjelokupne javnosti, u granicama u kojim su im i obezbijeđeni uslovi za rad. Mislim da nemaju adekvatne uslove za rad, niti brojni tužioci, niti brojne sudije. Mislim da te ljude treba podržati, da svoj posao rade nezavisno od bilo čije političke i partijske pripadnosti”, rekao je Martinović.

Dodao je da Tužilački savjet, ovakav, postoji zahvaljujući tome što nije biran po partijskom ključu i po partijskoj pripadnosti.

“Insistirali smo da bude profesionalan Tužilački savjet i danas imate hapšenja po Crnoj Gori, koja nisu rezultat bilo kojeg političara, koji ovih dana pokušava, hvalospjevno, dizajući neku galamu da ta hapšenja pripiše sebi. Ne, upravo oni koji pripisuju ta hapšenja sebi, dobro se sjećam, da su htjeli i da su trgovali politički Tužilački savjet. Mi u Demokratskoj Crnoj Gori smo bili brana tome, nijesmo to dozvolili i upravo ovo je isključivo rad, nezavisnog i profesionalnog Tužilačkog savjeta, gospodina Novovića i uvažene gospođe Jovanović. Dakle, niko nema pravo da za njihov hrabri rad pripisuje zasluge, a po najmanje oni koji su htjeli da onemoguće da na taj način ta institucija funkcioniše”, zaključio je Martinović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније