Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

T.G. [ Beta ]

12. 08. 2022. 19:47   >>  19:46 10

ABAZOVIĆ

"Nemam ništa protiv da se revitalizuje prethodna većina"

Premijer Crne Gore Dritan Abazović izjavio je danas u neformalnoj komunikaciji sa pobjednicima parlamentarnih izbora 30. avgusta 2020. godine, da nema ništa protiv da to bude nova parlamentarna većina poslije 19. avgusta, kada na sjednici Skupštine bude inicijativa za izglasavanje nepovjerenja Vladi.

Abazović je za TV Nova M rekao da nije odgovarao na upit Demokratskog fronta (DF), posebno na to da li može da se revitalizuje prethodna većina, i dodao da što se njega tiče - može, i da je spreman da vodi otvoreni dijalog sa svim političkim subjektima koji žele dobro Crnoj Gori.

"Smatram da to žele svi, izuzev par pojedinaca u Demokratskoj partiji socijalista (DPS) i Socijaldemokratskoj partiji (SDP) koji ne žele dobro Crnoj Gori, već žele da guraju zemlju u destabilizaciju isključivo zbog svojih finansijskih biznis interes", rekao je Abazović.

Na pitanje da li vidi sebe kao premijera ako dođe do tog dogovora, Abazović je rekao da su funkcije prolazne, i da rekonstrukcija podrazumijeva da neće morati da traže novi mandat za nekoga, dok bi nova Vlada značila traženje novog mandatara.

"Nisam siguran da bi trebalo praviti uslugu DPS-u i predsjedniku DPS-a damo mogućnost da on bira kome će dati mandate", rekao je Abazović navodeći i da nije siguran da će nakon 19. avgusta biti izglasano nepovjerenje njegovoj Vladi.

Abazović je rekao da je DPS bio decidan da će poništiti Temeljni ugovor sa SPC ako pronađe većinu u parlamentu, ali da on nije siguran da postoji većina koja želi da generiše mržnju u odnosu na vjernike SPC.

"Smatram jako važnim da se to pitanje zatvorilo bez posljedica. Što god bude bio ishod 19. avgusta, nećemo odustati od krajnjeg cilja, a to je da se ova zemlja izbori sa korupcijom i organizovanim kriminalom i da ide ka Evropskoj uniji", rekao je Abazović.

Na pitanje hoće li podnijeti ostavku ukoliko ne bude izglasano nepovjerenje Vladi, Abazović je rekao da će ponuditi rekonstrukciju Vlade, i da samim tim nekim pojedincima neće biti više mjesto u Vladi, dok će se onima koji budu željeli da rade na novoj agendi, da pomognu borbu protiv kriminala, evropski put Crne Gore i ekonomski oporavak, otvoriti nova perspektiva.

Poslije potpisivanje Temeljnog ugovora, DPS je pokrenuo inicijativu za izglasavanje nepovjerenja manjinskoj vladi koju podržavaju. Još uvek se ne zna da li imaju većinu u parlamentu i zavisi i od stava Demokratske Crne Gore Alekse Bečića, čiji su čelnici nagovijestili da će glasati za obaranje Vlade.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније