Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.L.B. ]

12. 08. 2022. 10:58 >> 10:56
2

BOŽOVIĆ PORUČIO

SNP će nakon 19. avgusta biti još jači

Poslanik SNP-a Bogdan Božović kaže da je inicijativa o izglasavanju nepovjerenja 43. Vladi Crne Gore, podnijeta je kako bi se suspendovao Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom.

“To je jasno kao dan i to su u obrazloženju naveli sami inicijatori”, navodi Božović u izjavi za medije. 

Kaže i da nije iznenađenje to što je okosnica te inicijative DPS.

“Njihova retorika i odnos prema našoj crkvi se nijesu promijenili čak ni nakon njihovog poraza na parlamentarnim izborima 2020. Osnovni razlog tog poraza je bio njihov neprijateljski odnos prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi čemu su se građani Crne Gore suprotstavili”, navodi Božović.

Akuelna Vlada je, kako kaže, dokazala reformski kapacitet, pokrenula je najjaču borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije u istoriji Crne Gore i ubrzala je evropski put.

Potpisan je podsjeća Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom.

“Sa druge strane čudi aktuelna retorika i bojažljivo najavljivanje pojedinih političkih stranaka da bi mogli da podrže inicijativu o rušenju Vlade Crne Gore, koja je motivisana idejom da neka nova Vlada suspenduje Temeljni ugovor sa SPC. Ukoliko se sa tih adresa nastavi sa podrškom za pad Vlade možemo doći u paradoksalnu situaciju - do poslednjeg dana se davala podrška bivšem premijeru koji nije htio iz njemu znanih razloga da reguliše odnos sa najbrojnijom vjerskom zajednicom u Crnoj Gori, a sada se ruši Vlada koja je riješila to krupno pitanje i to na radost svih vjernika SPC u Crnoj Gori. Da li to znači da će trubljenja o časti i poštenju, kao i udaranje u junačka prsa ostati samo dio jednog u moru politčkih preformansa?”, pita Božović. 

Ističe i da kada se u najnovijoj jednačini političke scene sve sabere i oduzme, dolazi se do toga da je Vlada već pobijedila.

“Za prvih sto dana svog rada postigla je više od bilo koje dosadašnje vlade u punim mandatima. Skupštinsku raspravu o povjerenju Vladi dočekujemo spokojni i u uvjerenju da ćemo nakon 19. avgusta biti još jači. Razloga za brigu imaće oni koji se poigraju sa svojom čašću, eventualno nova parlamentarna većina će imati obavezu da pronađe model za izlazak iz političke krize”, zaključio je Božović.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније