Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.Č.J.

11. 08. 2022. 09:27 >> 09:24

OO DEMOKRATE BERANE

"Neprihvatljiv napad na slobodnu riječ"

Iz Opštinskog odbora Demokrata Berane najoštrije osuđuju napad na vlasnika i urednika portala Berane Online Nikolu Uroševića i očekujemo rasvjetljenje svih činjenica vezanih za ugrožavanje njegove sigurnosti.

Demokrate Berana kažu da je Urošević prepoznat po svojoj profesionalnosti, nepristrasnosti i pregalaštvu u poslu kojim se bavi.

"Ovog puta meta napada je bio Nikola Urošević, vlasnik i urednik naširoko poznatog portala Berane Online, koji se našao u situaciji da mu kuća bude obijena i iz iste oteta imovina, kako je javnost obaviještena, velike vrijednosti", navodi se u saopštenju.

U toj partiji su, kako su kazali, stava da je država dužna da pokaže posebnu posvećenost u zaštiti novinara.

"Kao lica koja kultivišu javnu riječ i vrše korektivnu socijalnu funkciju, ne želeći da vjerujemo da ovaj nemio čin ima ikakve veze sa faktom da je Urošević član OO Demokrata Berana, te sa okolnošću da njegovu profesionalnu nepristrasnost i posvećenost određeni socijalni kružoci očito ne mogu da prihvate kao realnost u javnom životu Berana i Crne Gore", dodaju iz OO Demokrata Berane.

Apeluju na nadležne da što prije rasvijetle događaj.

"Istovremeno apelujemo na gospodina Filipa Adžića da ne dezinformiše javnost kako su otete stvari gospodina Uroševića pronađene i vraćene vlasniku, jer, prevashodno, u takvom govorenju zaobilazi istinu u najširem luku, već ga pozivamo da se prilježnije posveti istrazi i poslu za koji bi trebalo da je nadležan. Dozvolite: djela, a ne riječi. Ovo je još jedan u nizu uznemirujućih događaja koji ne ulivaju osjećaj sigurnosti nijednom građaninu Berana, te, stoga, najoštrije osuđujemo napad na novinara i očekujemo rasvjetljenje svih činjenica vezanih za ugrožavanje sigurnosti vlasnika i urednika portala BeraneOnline – Nikole Uroševića", zaključuju iz OO Demokrate Berane.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније