Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.M.Lj. ]

09. 08. 2022. 10:56 >> 10:53
9

VUJOVIĆ

"Pad Vlade neizbježan"

Politički analitičar Zlatko Vujović istakao je da je Dritan Abazović propustio šansu da uđe u istoriju kao najuspješniji premijer. Na osnovu saopštenja partija, procijenjuje i da su one van Parlamenta spremne da glasaju za pad Vlade i na taj način otvore mogućnosti za izbor nove.

Vujović smatra da je otpisivanje Temeljnog ugovora otvorilo manevarski prostor za protivnike Vlade.

“Samim tim, gospodin Abazović je, koliko god to zvučalo nelogično otežao sebi opstanak na poziciji premijera. S jedne strane, dobio je direktne protivnike, one koji su inicirali njegovu smjenu, s druge strane, one koji su, uslovno rečeno, prosrpske partije ili one koje podržavaju sadržinu Temeljnog ugovora, njima je olakšano. Potpisao je Temeljni ugovor, nemamo više razloga da podržavamo ovu Vladu”, kazao je Vujović.

Samim tim, on je, dodaje analitičar, povećao je broj onih koji nijesu spremni da podrže opstanak njegove Vlade.

"Logično je da oni koji su inicirali izglasavanje nepovjerenja Vladi i podrže, ali kako možemo da čujemo iz saopštenja, one partije koje nijesu podržavale Vladu, koje su van Parlamenta, su spremne da glasaju za pad Vlade i samim tim otvore mogućnost za formiranje nove Vlade", kazao je Vujović. 

Ističe da je velika netrpeljivost između Demokrata i URE, a još veća između Demokrata i SNP-a. 

"S obzirom da je temeljni ugovor potpisan, ne vidim ni jedan razlog da bi Demokrate podržale Abazovića. Mislim da će  biti dosta pritisaka od srpskog predsjednika Aleksandra Vučića da podrže Abazovića, međutim, čini mi se da su ipak dani Abazoviću kao premijeru Crne Gore odbrojani", kazao je Vujović. 

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније