Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.L.B. ]

29. 07. 2022. 09:49 >> 09:47
1

BOGDANOVIĆ

"Prevara DPS-SNP-URE, Skupština sazvana zbog Zete"

Predsjednik Kluba poslanika Demokrate - Demos - "Mir je naša nacija" Boris Bogdanović kaže da je predsjednica Skupštine Danijela Đurović kršenjem Poslovnika za sjutra sazvala sjednicu parlamenta.

Bogdanović kaže da je Đurović je kršenjem člana 85 stav 5 Poslovnika Skupštine Crne Gore sazvala danas u ranim jutarnjim časovima za sjutra, sjednicu Skupštine Crne Gore sa, kako kaže, prevarnim motivom, u roku kraćem od sedam dana, bez saglasnosti Kolegijuma predsjednika Skupštine.

"Naime, na zahtjev DPS-URA da se sazove sjednica Skupštine Crne Gore sa tačkom dnevnog reda Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaradama u javnom sektoru, gospođa Đurović saziva sjednicu iako unaprijed zna da ovo nije pravi razlog sazivanja sjednice, već namjera predlagača da dopunom dnevnog reda uvede Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji kojim se Zeta odvaja od Podgorice i uzimaju djelovi teritorije Zete, samo zato što DPS-URA-SNP žele da protivnicima DPS-a smanje prednost nad DPS tako što će glasove iz Zete izuzeti iz ukopnog broja glasova na lokalnim izborima u Podgorici", navodi Bogdanović.

S obzirom na to da se, kako kaže, samo formalno radi o zaradama u javnom sektoru, predložo je da Đurović sazove sjednicu sa rokom kraćim od 24 sata.

"Sve to kako bi zaštitila Podgoricu i Zetu od planirane prevare predlagača. Međutim, Đurovićka je odbila ovaj predlog čime je priznala da motiv za sazivanjem sjednice nijesu zarade u javnom sektoru već planirana prevara u kojoj ona, Dragan Ivanović i SNP aktivno učestvuju. Dragan Ivanović, kako bi zaštitio sebe povukao je potpis sa ovog prevarnog Predloga zakona, a onda dogovorio sa gospođom Đurović da kroz ovlašćenja predsjednice Skupštine odradi posao za DPS kako bi pomogla DPS-u da ovakvim manipulativnim metodama pokuša ostvariti prednost u Glavnom gradu nad oponentima DPS-a. Zeta treba i mora biti samostalna opština, ali ne na ovako prevaran način kako su to zamisli gospoda iz DPS-SNP-URA. Odgovorno tvrdim da je SNP ovdje ključni nosilac ove unaprijed isplanirane manipulacije", zaključio Bogdanović u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније