Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

21. 07. 2022. 15:10 >> 15:15
15

VUČUROVIĆ PORUČIO

Nema razloga da se Temeljni ugovor ne potpiše narednih dana

Ne vidimo bukvalno nijedan razlog da se Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom ne potpiše narednih dana, kazao je poslanik Demokratskog fronta Jovan Vučurović za Portal RTCG. 

"Potpisivanje Temeljnog ugovora treba da bude svečani događaj, kome treba da se raduje čitava Crna Gora. To sto će time biti nezadovoljna jedna šačica montenegrinskih ekstremista i ne treba nikoga da zabrinjava, a posebno da to bude razlog da se bilo šta odlaže. SPC je stvarala Crnu Goru i potpisivanje Temeljnog ugovora, kao sto je bilo izglasavanje Zakona o slobodi vjeroispovijesti, je obaveza ne samo prema našoj SPC nego i prema našim slavnim precima i istoriji CG, od Nemanjića do Petrovića", kazao je Vučurović.

Kako je kazao, politika progona SPC i pokušaja njenog zatiranja i otimanja hramova je poražena. 

"Neće valjda Crna Gora stalno da bude talac te poražene ideologije fašiste Sekule Drljevića. Ili je, možda, potrebno da tu politiku još jednom porazimo dok ne nestane sa scene, što bi bilo i najbolje za Crnu Goru i njenu stabilnost", kazao je Vučurović.

Kako kaže, taj politički subjekt ne vidi  svrhu formiranja Komisije koja bi se bavila "provjerom” Temeljnog ugovora.

"Taj ugovor je dobro provjeren na litijama i ne treba da ga sad analizira neka komisija sastavljena od onih koji su vise puta pokazali da su protiv SPC. Pogledajte samo šta su neki od članova komisije saopstavali za SPC pa će vam sve biti jasno. Dakle, Temeljni ugiovor potpisati sto prije, a onda krenuti u rješavanje problema u pravosuđu i drugim oblastima", kazao je Vučurović.

Пратите нас на

Коментари15

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније