Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.V. ]

29. 06. 2022. 06:57 >> 06:55

RADULOVIĆ ZA PORTAL

Za deset godina pregovora sa EU pravog pomaka nije bilo

Nakon deset godina pregovora o članstvu Crne Gore u EU ne možemo se, na žalost, pohvaliti rezultatima koji bi govorili da smo izgradili institucije koje obezbjeđuju vladavinu prava, rekao je za Portal RTCG advokat Veselin Radulović. Kako je rekao, za tih deset godina Crna Gora je otvorila sva pregovaračka poglavlja, ali je zatvorila samo tri.

"Poseban problem predstavljaju nedovoljni razlutati u poglavljima 23 i 24. Pri tome, posljednji izvještaj o napretku bio je najgori i najkritičniji za Crnu Goru od početka pregovora. To govori da i dalje ne postoji politička volja za istinskim reformama i da u Crnoj Gori još uvijek prevladavaju partitokratija, neznanje, nepotizam i korupcija", naveo je Radulović. 

Po njegovom sudu, za stvarni napredak na polju borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala nije dovoljno s vremena na vrijeme pokrenuti neke postupke i procesuirati lica koja su bila visoko pozicionirana u pravosuđu ili politici.

"Bez pravnosnažnih presuda koje će poslati jasnu poruku da se korupcija i kriminal ne isplate i bez trajnog oduzimanja imovine stečene kriminalom licima koja su stekla enormno bogastvo na taj način, nije realno očekivati napredak na ovim poljima. Za deset godina pregovaranja Crna Gora nije postigla značajnije rezultate u tom smislu i ta činjenica ne zvuči ohrabrujuće kada se govori o tome dokle smo stigli na tom evropskom putu", zaključio je Radulović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније