Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

O.Z.

28. 06. 2022. 17:58 >> 17:55

DO ČETVRTKA

Krivokapić na NATO Samitu u Madridu

Ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić učestvovaće na sastanku šefova država i vlada zemalja članica NATO-a, uz učešće ministara vanjskih poslova i odbrane, koji se od danas do četvrtka održava u Madridu.

Iz Ministarstva vanjskih poslova (MVP) saopšteno je da će na Samitu, osim lidera zemalja članica NATO-a, učestvovati i šefovi država i vlada Gruzije, Ukrajine, Finske, Švedske, Japana, Australije, Novog Zelanda i Republike Koreje.

Navodi se da će na Samitu učestvovati i predsjednici Evropskog savjeta Šarl Mišel i Evropske komisije Ursula fon der Lajen.

"Ključne teme biće politika odvraćanja i odbrane, te odnosi sa Ruskom Federacijom u svijetlu agresije te zemlje na Ukrajinu, kao i jačanje partnerstva sa EU i Indo-pacifičkim državama", kaže se u saopštenju.

Kako je najavljeno, ministri vanjskih poslova zemalja članica NATO-a diskutovaće o južnom krilu Alijanse koju čini Sjever afričkog kontinenta, kao i Bliski istok.

"U tom kontekstu, šef crnogorske diplomatije Krivokapić istaći će značaj doprinosa Alijanse i saveznica suprotstavljanju raznorodnim prijetnjama demokratiji i zapadnom sistemu vrijednosti", kazali su iz MVP-a.

Iz MVP-a su dodali da će Samit biti prilika da se predstave konkretni doprinosi Crne Gore aktuelnim politikama, misijama i operacijama NATO-a u okviru prvih pet godina članstva u Alijansi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније