Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

O.Z. [ Mina ]

27. 06. 2022. 17:45 >> 17:43
1

RADULOVIĆ ISTAKAO

"Crna Gora privilegovana što ima Njemačku za saveznika"

Crna Gora se osjeća privilegovanom što, u teškim vremenima, ima za saveznika državu kao što je Njemačka, kazao je savjetnik predsjednika Vlade za vanjsku politiku Đorđe Radulović.

Kako su kazali iz Vlade, Radulović je to kazao tokom onlajn sastanka sa specijalnim izaslanikom Njemačke za Zapadni Balkan, Manuelom Saracinom.

Iz Vlade su naveli da su sagovornici konstatovali da postoji dobro raspoloženje za uspostavljanje još bolje saradnje između Crne Gore i Njemačke.

“Raduje što, prema poslednjim istraživanjima, postoji izuzetno raspoloženje prema politici proširenja među njemačkim građanima”, poručio je savjetnik Radulović.

Na sastanku je, kako se navodi u saopštenju, posebno istaknuta zainteresovanost za privlačenje što više njemačkih investicija, s posebnim akcentom na zelenu tehnologiju, obnovljive i čiste izvore energije u Crnoj Gori.

“Razmotrena je i mogućnost posjete specijalnog izaslanika Njemačke za Zapadni Balkan, Manuela Saracina Crnoj Gori, kom prilikom bi se dalje razradile teme od obostranog interesa i doprinijelo intenziviranju ekonomskog i političkog dijaloga između Podgorice i Berlina”, rekli su iz Vlade.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније