Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina ]

24. 06. 2022. 15:30 >> 15:28

MEDOJEVIĆ

Vlada ugrozila funkcionisanje prevoznika

Vlada ne poznaje sistem državne vlasti i mehanizme uticaja nekih odluka koje donose isključivo iz ugla partijskih interesa, saopštio je predsjednik Pokreta za promjene (PzP), Nebojša Medojević i dodao da je ugroženo funkcionisanje prevoznika.

“Smanjenje akciza na gorivo je dovelo do ukidanja povraćaja dijela plaćenih akciza za prevoznike u drumskom saobraćaju”, naveo je Medojević u saopštenju.

On je rekao da, što se prevoza robe u drumskom prometu tiče, one firme koje su imale plaćene sve obaveze prema zaposlenima i državi imale su pravo na povraćaj dijela plaćene akcize u iznosu od 18,1 cent po litru ili 0,07 odsto od iznosa faktura za prevoz izdatih u tom kvartalu.

“Uprava carina je vršila povraćaj. Oni su vraćali ono što je manje, litraža ili promet. Jedan kamion za tri mjeseca potroši u prosjeku deset hiljada litara nafte i to je bilo po potrošnji da se vrati 1,81 hiljada EUR”, kazao je Medojević.

Prema njegovim riječima, promet može da varira, ali su ovim potezom primorali da se manje radi za keš, a više preko računa i to u nekom prosjeku bude blizu ove cifre do koje se došlo kroz potrošnju goriva.

“Neki od prevoznika su sipali gorivo na crno ili negdje po inostranstvu i tu nijesu imali povraćaja akcize”, dodao je Medojević.

Vlada je, kako je objasnio, smanjenjem akcize 40 odsto smanjila iznos za povraćaj prevoznicima na pet centi po litru, a onim zadnjim smanjenjem od 50 odsto potpuno su ukinuli taj dio za povraćaj prevoznicima, a imaju prostora jer je ostalo jos 26 centi akcize koji ide državi od svakog litra.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније