Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.M.Lj. ]

15. 06. 2022. 09:13   >>  09:11 1

RAKOČEVIĆ PORUČIO

"Nakon eksperstke, manjinska vlada i kapacitetom i suštinom"

Predsjednik podgoričkog odbora Socijaldemokrata Marko Rakočevič smatra da 42. i 43. Vlada imaju zajedničko to što pravi premijer nije premijer. On je kazao da će i ova Vlada, ako je do konstituenata, proći kao i prethodna, a na koncu će SNP “vjerovatno tražiti manjinsku podršku od nekog drugog za neku novu Vladu, kada Vladimir riješi da postane Dritan”.

Mnogo je sličnosti između, dvije, kako je kazao Rakočević, najgore Vlade u crnogorskoj istoriji - 42. i 43.

“Od 42. Vlade se u javnosti mnogo očekivalo. Dotadašnja vlast poslata u "prošlost", došli novi eksperti, ostali nepune 2 godine, napravili haos, ostavili finansijsku pustoš, zadužili nas skoro milijardu eura i otišli da u 'ladovini populističkog projekta "Evropa sad" formiraju partiju. Nakon njih stigla nova Vlada, dugo čekana. Manjinska. Manjinska i kapacitetom i suštinom”, navodi s eu soapštenju.

Navodi da obje Vlade imaju karakterističnu odrednicu koja će se izučavati u političkoj teoriji, a to je da “pravi premijer nije premijer”.

“U 42. Vladi je to bio Dritan Abazović, stručnjak za bezbjednost i “pomiritelj” biblijskih razmjera. A dobar trend se nastavio i u 43. Vladi. Opet premijer nije premijer. Suština ista, samo forma malo drugačija. Zdravko je imao Dritana, a Dritan ima Vladimira. Sada je stvarni premijer “ekonomski stručnjak” i “ekspert” za  poljoprivredu Vladimir Joković, produžena ruka Aleksandra Vučića, kome je juče u transu zahvaljivao što nećemo biti gladni i što će Vučić omogućiti uvoz hrane i tako spasiti Crnu Goru gladi”, navodi se u saopštenju.

I ova Vlada će, kaže on,ako je do konstituenata, proći kao i prethodna, a na koncu će SNP vjerovatno tražiti manjinsku podršku od nekog drugog za neku novu Vladu, kada Vladimir riješi da postane Dritan...

“Ipak. Želja će ga biti. Izbori se bliže, a samim tim se primiče kraj političkim eksperimentima i igranju sa državom i njenim temeljnim vrijednostima”, zaključio je Rakočević.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније