Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

T.G. [ Radio Tivat ]

14. 06. 2022. 20:52 >> 20:51

HGI

Vuksanović boravio u Zagrebu

“Predsjednik Hrvatske građanske inicijative Adrijan Vuksanović je boravio u Zagrebu, gdje je na poziv predsjednika Hrvatske demokratske zajednice Andreja Plenkovića prisustvovao 19. Saboru HDZ – a”- saopšteno je iz Hrvatske građanske inicijative.

Vuksanović je u pozdravnom govoru zahvalio Plenkoviću na zajedništvu i na svemu što njegova Vlada radi za Hrvate u Crnoj Gori.

On je naglasio da brojčano malena hrvatska zajednica upravo crpi snagu i nadahnuće u tom zajedništvu koje daje konkretne rezultate i plodove.

Predsjednik HGI Adrijan Vuksanović je zahvalio premijeru Plenkoviću i zbog snažne podrške Republike Hrvatske Crnoj Gori i njenim naporima u integracionim procesima prema Evropskoj uniji.

"Na taj način se Crna Gora pozicionira tamo gdje joj je i prirodno mjesto, u zapadni civilizacijski krug", istakao je.

Premijer Plenković je izrazio zadovoljstvo što je predsjednik Hrvatske građanske inicijative ministar u novoj Vladi Crne Gore i rekao da je to važno i za Hrvate, ali i za dobre međudržavne odnose Republike Hrvatske i Crne Gore.

“To je odličan signal za unapređenje položaja Hrvata, ali i za unapređenje odnosa između Hrvatske i Crne Gore.”, istakao je hrvatski premijer Plenković.

On je zahvalio na dolasku i Adrijanu Vuksanoviću i Zvonimiru Dekoviću, za kojeg je kazao da daje ogroman doprinos koheziji Hrvata u Crnoj Gori.

Saboru HDZ prisustvovao je i Manfred Weber, predsjednik Evropske narodne stranke, kao i veliki broj poslanika u Evropsko parlamentu, predstavnici Hrvata u Srbiji, Bosni i Hercegovini, i drugih uglednih zvanica, koji su ispunili dvoranu Vatroslav Lisinski do posljednjeg mjesta- ističe se u saopštenju HGI.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније