Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.L.B. ]

12. 06. 2022. 10:25 >> 22:15
19

NAČELNO SAGLASNE

Abazović sa Albanijom i S. Makedonijom usaglašava datum posjete Kijevu

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović prihvatio je poziv ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog da posjeti glavni grad Ukrajine, saopšteno je iz Kabineta premijera, nakon što su zvaničnici u četvrtak razgovarali telefonom. Iz kabineta Vlade potvrđeno je TVCG da je s pojedinim kolegama iz regiona Abazović već razgovarao, ideja je načelno prihvatljiva za Albaniju i Sjevernu Makedoniju, koje su kao i Crna Gora članice Nato saveza, a sada se usaglašava datum posjete Kijevu.

U saopštenju se navodi da će Abazović pokrenuti ideju o zajedničkoj posjeti Kijevu premijera sa Zapadnog Balkana.

Kako se navodi u saopštenju, Abazović će pokrenuti ideju o zajedničkoj posjeti Kijevu premijera sa Zapadnog Balkana, naročito NATO zemalja iz regiona, s ciljem da se uputi snažnija i jedinstvenija poruka podrške sa Zapadnog Balkana suverenitetu i integritetu Ukrajine.

Podsjetimo predsjednik Vlade razgovarao je u četvrtak sa predsjednikom Ukrajine Zelenskim prilikom čega je istakao da Crna Gora od samog početka pruža otvorenu  podršku nezavisnosti, teritorijalnom integritetu i suverenitetu Ukrajine, naglašavajući  da se evropske vrijednosti slobode i prava na sopstveni izbor danas brane izvan  granica Evropske unije i da Crna Gora stoprocentno podržava odnos EU prema ruskoj  invaziji na Ukrajinu.

Пратите нас на

Коментари19

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније