Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

O.Z.

08. 06. 2022. 16:30 >> 16:27

NAJAVILI KRIVIČNE PRIJAVE

DPS Ulcinj: Glasački listići nijesu bili pečatirani i zavedeni

Donesene odluke na Prvoj sjednica Skupštine opštine Ulcinj, koja je protekla u znaku opstrukcija, povreda Poslovnika i Statuta, ali i kršenja brojnih zakona i ostalih pozitivno – pravnih normi, ne mogu imati bilo kakvu pravnu snagu i apsolutno su nezakonite, saopštio je Opštinski odbor DPS Ulcinj.

"Podsjetimo da je u namjeri da preuzme kormilo gradom tokom same sjednice grupa odbornika, koja čini novoformiranu većinu, svojim bahatim ponašanjem gazila zakone i na najgrublji mogući način ugrozila pravni poredak Crne Gore. Kako drugačije opisati činjenicu da je nelegitimno predsjedavanje sjednicom van svake procedure preuzeo odbornik Genci Nimanbegu, i nelegalno uzurpirajući omogućio da se na njoj bira predsjednik Skupštine i predsjednik Opštine.", navodi se u saopštenju ulcinjskog DPS-a.

kazali su da su Nimanbegu i svih devetnaest odbornika prekoračili svoja ovlašćenja i počinili krivično djelo iz člana 416. stav 1 Krivičnog zakonika Crne Gore za koje je nadležno Specijalno državno tužilaštvo.

2Uz sve navedeno, nelegitimni predsjedavajući Skupštinom i uzorpator te funkcije Nimanbegu oformio je tročlanu komisiju koja je imala zadatak da sprovede postupak glasanja. Takođe, glasački listići nijesu bili pečatirani, niti su bili zavedeni od strane skupštinske službe, niti se sada nalaze u njoj. Uz to, napominjemo da smo tražili uvid u iste ali nam do današnjeg dana to nije omogućeno", navode iz DPS Ulcinja.

Najavljeno je da će Demokratska partija socijalista podnijeti krivične prijave i pokrenuti postupak pred Upravnim sudom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније