Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.B. [ Mina ]

07. 06. 2022. 12:43   >>  16:09 10

KRIVOKAPIĆ

"Odluka o zabrani preleta avionu Lavrova bila neizbježna"

Crna Gora je, zabranom preleta avionu šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova, ispoštavala obaveze koje je preuzela, rekao je crnogorski ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić, navodeći da je ta odluka bila neizbježna.

Krivokapić je novinarima u Vili Gorica kazao da ga čudi burna rekcija na tu odluku, dodajući da je Lavrov do Beograda mogao doći vozom, jer oni nijesu zabranjeni na relaciji Beograd - Moskva.

Upitan kada je i ko donio odluku o zabrani preleta, on je rekao da je odluku formalno donijela Vlada i dio Ministarstva vanjskih poslova (MVP).

"To je formular koji se ispuni. Premijer je bio informisan da ćemo to uraditi", rekao je Krivokapić.

On je, komentarišući podršku Lavrova inicijativi Otvoreni Balkan, kazao da regija obiluje brojnim inicijativama.

Kako je dodao, premijer Dritan Abazović je u Ohridu na Samitu kao posmatrač, i tamo će se raspitati o aspektima te inicijative.

Prema riječima Krivokapića, MVP priprema analizu zbog mnogo nejasnoća u toj inicijativi.

"Mislim da je veća šansa da će procesi koji traju preživjeti, a da će neki već u početku biti osuđeni na neuspjeh. Sve ćemo uzeti u obzir, za sada smo samo posmatrači, to je nepromijenjeno stanje u odnosu na stavove prethodne vlade", rekao je Krivokapić.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније