Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

T.G.

05. 06. 2022. 18:45 >> 18:43

SMAILOVIĆ PORUČIO

"Za Crnu Goru ne postoji značajniji partner od EU"

Za Crnu Goru ne postoji značajniji partner od EU i cilj je da se kroz podršku od strane EU razviju jake i nezavisne institucije, sa vladavinom prava kao integralnim elementom napretka u pretpristupnom procesu, poručio je poslanik Bošnjačke stranke Amer Smailović.

On je, kako je saopšteno iz BS, učestvovao na sastanku Konferencije parlamentarnih odbora za evropske integracije/poslove zemalja obuhvaćenih Procesom stabilizacije i pridruživanja jugoistočne Evrope (COSAP/KOSAP) u Ohridu, kao dio delegacije Crne Gore, na kojem su učestvovale i delegacije Albanije, Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije, Turske i Kosova.

Ovogodišnji sastanak obilježila je rasprava na temu regionalne saradnje na Zapadnom Balkanu kao i na temu Instrumenta pretpristupne pomoći 2021-2027 (IPA III).

Smailović je istakao da Instrument pretpristupne podrške (IPA) predstavlja opipljivu korist koju građani imaju od procesa pristupanja, te da je za region IPA III prilika da se sarađuje na zajedničkim projektima i da se institucije, civilni sektor i građani strateški uvežu.

Na kraju sastanka učesnici su se zahvalili na organizaciji Parlamentu Republike Sjeverne Makedonije i izrazili punu podršku narednom domaćinu COSAP-a, Skupštini Crne Gore, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније