Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

O.Z.

03. 06. 2022. 16:06 >> 16:59

DANAS IZABRAN

Bajraktari novi predsjednik Opštine Ulcinj

Skupština opštine Ulcinj je danas za novog predsjednika Opštine izabrala nosioca izborne liste “Za novi početak” Omera Bajraktarija.

Bajraktari je predsjednik Opštinskog odbora Građanskog pokreta URA i prvi predsjednik neke opštine iz te stranke.

"Znam da nas čeka veliki posao i ja sam za to spreman. Uvjeren sam da ću u tome imati podršku svakog od vas pojedinačno, jer to nije posao samo predsjednika Opštine i lokalne uprave ili predstavnika građana i građanki u ovom visokom domu", poručio je Bajraktari prisutnim odbornicima.

On je istakao da su se, kao nikada u istoriji, posložile karte na državnom nivou.

"Naš sugrađanin Dritan Abazović, čovjek koji svom svojom dušom voli ovaj grad, je premijer Crne Gore, nekoliko ministara u njegovoj Vladi su takođe Ulcinjani. Zato je ovo jedinstvena prilika koju moramo iskoristiti da bi naš Ulcinj postao ugodno mjesto za život svakog građanina i građanke, gdje turisti i posjetioci rado dolaze i ponovo nam se vraćaju", rekoa je novi predsjednik ulcinjske opštine.

Kazao je da Ulcinj treba da bude prva ekološka opština u ekološkoj državi Crnoj Gori.

"Zato će naš prvi zadatak u očekivanju predstojeće veoma dobre sezone biti da očistimo Ulcinj. To je preduslov za pravi turizam, kao što su to i izgradnja nedostajuće vodovodne i kanalizacione infrastrukture", naveo je , između ostalog, Bajraktari.

Jedan od glavnih zadataka, kako je kazao, biće podrška domaćoj proizvodnji i ohrabrivanje ljudi da ulažu sredstva u opštinu.

"Samo domaća kreativnost i pamet, zaštićeni od korupcije i bahatosti, sa sigurnim pravilima poslovanja, na duge staze, mogu da spriječe odlazak naših mladih i očuvaju koheziju naše male zajednice. Naravno, ohrabrujemo i naše vrijedne ljude iz dijaspore da još više investiraju u svoj grad i ističem da će im ova opština u tome pomoći. Stoga ćemo u kratkom roku obaviti reformu lokalne uprave kako bi ona bila efikasnija i na usluzi građanima i privredi", rekao je Bajraktari.

Ranije danas je na sjednici SO Ulcinj, koju je sazvala Vlada Crne Gore, generalni sekretar Nove demokratske snage Forca Ardian Mavrić izabran je za predsjednika lokalnog parlamenta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније