Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

03. 06. 2022. 13:21 >> 16:03

GLASOVI 18 ODBORNIKA

Adrian Mavrić na čelu ulcinjskog parlamenta

Na današnjoj sjednici SO Ulcinj koju je sazvala Vlada Crne Gore, generalni sekretar Nove demokratske snage Forca Ardian Mavrić izabran je za predsjednika lokalnog parlamenta Ulcinj.

Za njega je glasalo 18 odbornika vladajuće većine koju čine Demokratska unija, Albanska alternativa, Socijaldemokrate i Socijaldemokratska partija, kao i dva odbornika Demokrata.

Ardian Mavrić je izabran za predsjednika SO Ulcinj bez prisustva  odbornika  Demokratske partije socijalista i Bošnjačke stranke,  koalicije Demokratske unije albanaca i Demokratskog saveza, koji su napustili skupštinsku salu.

Drugi kandidat  koalicije DPS i Bošnjačke stranke  Jančić Popović nije dobila nijedan glas.  Mavrić je položio zakletvu i zahvalio se odbornicima na ukazanim povjerenjem. Odbornici su se o kandidatima izjašnjavalči tajnim glasanjem. On je za 14 sati zakazao sjednicu na kojoj će se birati prvi čovjek Ulcinja.

Nakon početka sjednice predsjedavajući Mehmed Zenka je navodeći da ima dva kandidata prekinuo sjednicu , ali je sjednica nastavljena  uz  predsjedavanje Gencija Nimanbegua.   

Ulcinjski parlament ima 33 odbornika.

Đeka Đonaj, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније