Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M.

26. 05. 2022. 19:12 >> 19:10
1

ĐUKANOVIĆ - PASINJANOM

"Produbiti ekonomske veze sa Jermenijom"

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović u okviru zvanične posjete Jermeniji sastao se sa premijerom Nikolom Pasinjanom i tom prilikom ga upoznao sa primarnim kursom spoljnopolitičkog djelovanja Crne Gore u pravcu evropske integracije, ali i sa opredjeljenjem za očuvanje najboljih veza sa tradicionalnim prijateljima, saopšteno je iz Kabineta Predsjednika. 

Pasinjan je uz ukazao na značaj odnosa dvije države utemeljenih i na dugoj istoriji veza dva glavna grada i izrazio nadu da će zemlje nastaviti da produbljuju veze  posebno u ekonomiji za šta ima puno prostora.

On je, kako se navodi u saopštenju, visoko ocijenio prednosti Crne Gore kao sve popularnije turističke destinacije u šta je imao priliku da se i lično uvjeri. Upoznao je Đukanovića sa političkim procesima u zemlji i regionu i značaju uspostavljanja mira.

Đukanović je, kako je saopšteno, zahvalio za riječi dobrodošlice uz zadovoljstvo što je nakon 45 godina, kada je tragom dobre saradnje između dvije zemlje i dva glavna grada bio na učeničkoj razmjeni, ponovo u Jermeniji.

"Na liniji tradicionalne saradnje koja je uspostavljena kada su Crna Gora i Jermenija bile dio širih zajednica, iskazao je uvjerenje u dalji razvoj međudržavne saradnje. Upoznao je premijera Jermenije sa primarnim kursom spoljnopolitičkog djelovanja Crne Gore u pravcu evropske integracije, ali i sa opredjeljenjem za očuvanje najboljih veza sa tradicionalnim prijateljima. On se saglasio sa premijerom Pasinjanom da je ekonomska saradnja primarna oblast za unapređenje odnosa posebno u inteziviranju trgovinskog prometa i predstavljanju naših kapaciteta jermenskoj investicionoj zajednici u zemlji i dijaspori. Ukazao je na važnost unapređenja normativno pravne infrastrukture i uspostavljanja boljih saobraćajnih veza i u oblasti obrazovanja, nauke, tehnologija i kulture, čemu doprinos daje i malobrojna jermenska zajednica u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju.

Đukanović je iskazao prijateljsku želju za učvršćivanjem  stabilnosti i iznalaženje rješenja na diplomatski način kroz održive sporazume. Zaključio je, kako je saopšteno, da obnovljeni kontakti glavnih gradova kroz susret gradonačelnika pružaju uvjerenje u plodnu buduću saradnju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније